Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri necesare pt boxe podea

Vizitator gabytro

Postări Recomandate

Vizitator gabytro

Salut,In primul rand vreau sa mi cer scuze pt intrebarea (cu siguranta) puerila pt multi de aici. Am un sistem onkyo S3200, receiverul este Onkyo ht r370, iar acum am cumparat doua boxe de podea magnat monitor supreme 800. Imi puteti spune va rog de ce cablu as avea nevoie? Este de ajuns cel de 1,5 sau imi trebuie de 2,5?Am gasit pe net de 1,5 la 7-9 lei, dar mi s a parut un pic cam scump avand in vedere ca la alte magazine (nu de hifi) se gaseste cu 1,5 ron/m. Merci frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

4

• stefan94stefan

2

• dj_bryz

1

Top autori în acest subiect

Vad ca esti din Bucuresti.

Mergi la Hornbach, la electrice/cabluri, si cere-i lu' ala asa; Bă trăiți-ar, da-mi si mie, te rog, cablu MYUP 2 x 2.5 mmp rosu/negru, fie bifilar transparent siliconic 2x2.5 mmp. Ala de-l stie tot taranul ca, "cablu de boxe"...

Pune toate cablurile EGALE, indiferent unde sunt amplasate incintele, fata de amplificator. Fa legaturi cat mai curate, sa nu iasa litele din conectori precum fl.cii...

MMP, reprezinta aria sectiunii firului de cupru, in milimetri patrati. Poti lua si mai mare de 2.5 mmp, daca te duc bracinarii, dar, nu prea mare, sa-ti si intre in conectori.

Link spre comentariu
Vizitator gabytro

http://www.be-loud.ro/produse/Conectica ... ndard-2.5/

il gasesc mai ieftin ca aici?

Sa pun cablurile egale? Pai boxele din spate sunt la 5 metri si cele din fata la 1 m, adica sa iau 8 metri de cablu "in plus" doar ca sa fie egale? De ce este necesar? Sau mai bine zis, care e diferenta, pt ca daca e atat de "fina" si doar cineva ff pretentios ar observa o ..atunci nu stiu daca ar avea sens.

si aceeasi grosime la toate? indiferent ca cele de podea sunt mai mari si mai puternice?

Link spre comentariu

Este mai ieftin la Hornbach. In nici un caz 9.5ron. Si nu-i musai sa cumperi transparent, care-i implicit mai scump. Vei avea sarcina diferita intre canale. Cablul ala are si el o rezistenta a lui, cu atat mai mica, cu cat e sectiunea mai mare, si/sau lungimea mai mica. Daca nu cumperi lungimi egale, ramai totusi pe o sectiune mai mare. MINIM 2.5mmp.Nu spune nimeni ca-i sfarsitul lumii, dar, e o mica recomandare. Oricum, impreuna cu recomandarea de a pastra toate "volumele" player, PC, amp, la cel mult 80%. Long story short, masina ta poate 200, asta nu inseamna ca mergi tot timpul la viteza asta, c-o ia dracu in 3 luni... intelegi?Pe de alta parte, vrei odata sa pleci undeva cu toata treaba. Nu-i mai bine sa ai tu frumusel si elegant, cabluri egale? Cine stie in viitor...

Link spre comentariu

Stai linistit, sunt cabluri si de 1000 eur/ml. Nu stiu exact cat mai este, fa un drum. Am luat eu ultima oara vreo 100m. In nici un caz n-am dat 1000 ron... daca ajung zilele astea inaintea ta (eu merg foarte des), iti confirm...

Link spre comentariu
Vizitator gabytro

Pai tocmai ca la beloud e mai ieftin, cauta la avstore, sau la hdzone sa vezi preturi.Ce depozit e la VladExim? adica ma pot duce acolo sa cumpar?eu tocmai am fost pe langa obor si am gasit la 1,50 ron ..cablu de 1,5 transparent, care la magazinele online costa cam 7-9 lei. Daca chiar nu e nicio diferenta intre ele..hotie mare la magazinele de specialitate :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări