florianmro Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 In cadrul amenajarii micului atelier de prelucrari mecanice care se contureaza incet dar sigur m-am gandit ca ar fi utila un astfel de obiect ,mai concret un blat din granit ,se gasesc de vanzare pe ebay diferite dimensiuni si grosimi pentru inspectarea suprafetelor plane ,etc.Initial ma gandeam sa confectionez o asfel de placa metalica dar acum gasesc ca este mai utila una din granit .Ce paree aveti ,aveti asa ceva ,nu am gasit o astfel de discutie legata de acest subiect Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 eu mi-am facut una mica 300x400mm la o firma de cruci. :nebunrau:la cineva am vazut una facuta dintr-un geam de copiator (e foarte plan) "sub" care s-a turnat ciment... adica a facut o rama avand geamul ca fund in care a turnat cimentul Link spre comentariu
florianmro Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 La varianta asta ma gandeam si eu .Ce grosime are si cat a costat ?Si nu in ultimul rand ce prezizie de planeitate ofera ? Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 ''piatra''are 35mm grosime,dar nu mai stiu cat am dat pe ea. in orice caz ceva derizoriu, ca era un rest pe care doar mi-au indreptat-o la margine.nu am cu ce masura rugozitatea, dar nici nu cred ca e foarte importanta pentru mine. o folosesc la trasat si oricum acul sublerului de trasat face o linie foarte groasa comparativ cu rugozitatea. in ceea ce priveste planeitatea, nu fac piese mari (lungi) asa ca nu-mi dau seama daca liniile trasate sunt drepte sau nu. am verificat o data aleator pe cateva directii cu o rigla rectificata si cu vopsea de trasaj si nu avea erori decelabile. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 (editat) Are cineva idee ce clasa de precizie este aceasta masa ? Editat Aprilie 1, 2016 de Swat Cat Link spre comentariu
Swat Cat Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 pt stas 2518/89, cine stie cat are abaterea pt clasa 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum