Vizitator mircea bv Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 am doua motorase dc. unul functioneaza atat cu baterii AA LR6X, 1,5V cat si cu baterii tip pastila AG13 1,5V.celalalt functioneaza doar cu AA LR6X, 1,5Vnu stiu de ce ? Link spre comentariu
aly4quad Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 motorasele sunt identice? pe etichetele lor scrie la fel? Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Unul consuma mai mult.Probabil ca sunt si de tensiune mai mare de 1,5V. Link spre comentariu
Vizitator mircea bv Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 ambele functioneaza cu 3V cu 2 baterii LR6X.unul functioneaza si cu 3V (doua pastile de cate 1,5V) celalalt numasurat cu multimetru Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Daca dai mai multe amanunte, eventual o poza cu ele, ar fi mai bine. Sunt identice sau doar asemanatoare ?Poate ca cel ce nu merge decat cu R6 are bucsele gripate, de unde provin motorasele de fapt ?Pot fi si de aceeasi tensiune, dar de puteri diferite (curenti diferiti consumati din baterii). Link spre comentariu
Vizitator mircea bv Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 identice nu sunt. nici macar asemanatoare. stiu doar ca cel care nu merge provine de la un blender din ala mic, mic folosit la amestecat cafea nesscelalat , care merge cu ambele tipuri de baterii, este mai mare de vreo doua ori, ca dimensiuni exterioarele-am cumparat din piata de vechituri, nu au nici o inscriptie pe ele. provin din demontari.din pacate. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Atunci se explica de ce nu functioneaza ambele si cu baterii pastila, cel care merge doar cu R6 are fie tensiunea de lucru mai mare , fie curentul mai mare decat poate asigura o baterie pastila. Daca le masori cu ohmmetrul vei vedea si rezistente diferite ale bobinajului. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Motorasul care nu merge cu AG13 consuma un curent mai mare decat celalalt. Bateriile AG13 au capacitate mica si deci rezistenta interna mare. De aceea la un consumator cu rezistenta interna mica nu pot face fata si nu il pot misca. daca vei masura tensiunea pe AG13 cand cuplezi motorasul vei vedea ca aceasta scade sub 3V. Link spre comentariu
Vizitator mircea bv Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 am masurat, asa este, scade sub 0,5Vtuturor multumiri si sanatate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum