Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor constructie corector ton

bogdan_eduard_daniel

Postări Recomandate

Vreau sa construiesc corectorul de ton preamplificator ale caror scheme le-am atasat.Va rog sa-mi spuneti in ce parte sunt joasele si inaltele la minim?Nu as vrea sa gresesc si volumul sa fie in sens invers fata de joase si inalte cand proiectez cablajul.(adica sensul de rotatie al potentiometrilor in care maresc volumul sa fie invers fata de sensul de rotatie in care maresc joasele si inaltele).Daca aveti cablaje deja facute pentru aceasta schema va rog sa le postati aici.Vreau sa realizez aceasta schema asa ca varog sa nu va abateti de la ea.Multumesc.P.S.-Sunt incepator in electronica si va rog sa nu radeti de intrebarile mele.

post-74143-139829740729_thumb.gif

post-74143-13982974074_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

1

• bogdan_eduard_daniel

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca nu ai experienta in proiectat cablaje atunci ar fi mai bine sa faci un cablaj deja proiectat de catre cineva cu experienta. Gasesti doua variante de cablaj aici: viewtopic.php?f=35&t=57766&start=15 .Varianta facuta de @Mircea Crisan o am si eu si pot sa-ti spun ca e foarte bine facuta. Functia aia "defeat" nu prea te ajuta. Ea se simuleaza prin punerea potetiometrelor in pozitie mediana.La varianta lui Mircea ai si reglaj pentru medii. Daca nu vrei reglajul atunci nu montezi piesele aferente.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări