Untold Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Felicitari, sa-l stapaniti sanatos! Eu zic sa nu-i schimbati decat condensatorii electrolitici din el si curatati potentiometri, in rest, lasati-l cum e...altfel isi pierde din nuanta boema... Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Felicitari, sa-l stapaniti sanatos! Eu zic sa nu-i schimbati decat condensatorii electrolitici din el si curatati potentiometri, in rest, lasati-l cum e...altfel isi pierde din nuanta boema...Pai potentiometri nu au nici o problema, nu sfaraie, absolut nimic. Amplificatorul e impecabil conservat dar, avand in vedere varsta, e clar ca trebuie reconditionat. Acum depinde si la ce costuri ma va duce reconditionarea...La un moment dat mi s-a parut ca erai interesat de el. Daca ma voi decide vreodata sa-l dau esti primul pe care o sa-l intreb. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 1.In primul rand felicitari pentru achizitie.2. Ti-as recomanda sa scoti C13 si apoi C4, R3 (reglaj fiziologic)3. C11 minim 10nF4. C12 470uF low esr5. un comutator pe C7 sa ocolesti corectorul de ton.6. daca vrei sa mentii si Baxandal-ul trebuie sa modifici valorile componentelor din corector intrucat cu valorile actuale corectia este putin "ciudata"7. schimbat mufele intrare si iesire cu altele actuale.8. schimbat redresorul cu seleniu cu o punte de diode9. schimbat C1,C2,C3 cu altele noi, C1 poate fii de 100uF10. dupa toate astea incepi sa tatonezi C14(in scadere) si apoi R23(mai mare), aici ti-ar fii bun un osciloscop Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 1.In primul rand felicitari pentru achizitie.2. Ti-as recomanda sa scoti C13 si apoi C4, R3 (reglaj fiziologic)3. C11 minim 10nF4. C12 470uF low esr5. un comutator pe C7 sa ocolesti corectorul de ton.6. daca vrei sa mentii si Baxandal-ul trebuie sa modifici valorile componentelor din corector intrucat cu valorile actuale corectia este putin "ciudata"7. schimbat mufele intrare si iesire cu altele actuale.8. schimbat redresorul cu seleniu cu o punte de diode9. schimbat C1,C2,C3 cu altele noi, C1 poate fii de 100uF10. dupa toate astea incepi sa tatonezi C14(in scadere) si apoi R23(mai mare), aici ti-ar fii bun un osciloscopMultumesc de sfat si cred ca ai dreptate. Din pacate nu sunt electronist si o sa-l dau cuiva spre reconditionare. Cum spuneam mai devreme, conteaza costurile. Daca ma duce la mai mult decat trebuie prefer sa-l vand, insa cuiva care sa-l aprecieze. Chiar e un amplificator deosebit. Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Daca functioneaza, lasa-l asa cum este. risti sa-l strici iremediabil. Daca functioneaza normal, ce vrei sa-i faci, sa inlocuiesti piese de inalta calitate care dureaza peste 100 de ani, cu tot felul de stifturi ? Esti multumit de cum suna,? lasa-l asa, te vei bucura multa vreme de el . Eu am un radio Philips din 1933, multi ma sfatuiau sa inlocuiesc condensatori, rezistente...etc. i-am montat doar cablul de retea, si functioneaza de vreo doi ani, fara brum, fara carait de potentiometri, etc. indemnuri de genul acesta vin de la teoreticieni, intai schimba , apoi baga si priza si asculta, vezi ca oscilograma aia nu arata prea bine, C-ul ala are o val prea mare/mica, etc ....abureli ! Link spre comentariu
spaciolito Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 Daca functioneaza, lasa-l asa cum este. risti sa-l strici iremediabil. Daca functioneaza normal, ce vrei sa-i faci, sa inlocuiesti piese de inalta calitate care dureaza peste 100 de ani, cu tot felul de stifturi ? Esti multumit de cum suna,? lasa-l asa, te vei bucura multa vreme de el . Eu am un radio Philips din 1933, multi ma sfatuiau sa inlocuiesc condensatori, rezistente...etc. i-am montat doar cablul de retea, si functioneaza de vreo doi ani, fara brum, fara carait de potentiometri, etc. indemnuri de genul acesta vin de la teoreticieni, intai schimba , apoi baga si priza si asculta, vezi ca oscilograma aia nu arata prea bine, C-ul ala are o val prea mare/mica, etc ....abureli !Ai perfecta dreptate. Nu modific nimic in el. Numai ca l-am scos la vanzare pe forum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 indemnuri de genul acesta vin de la teoreticieni, intai schimba , apoi baga si priza si asculta, vezi ca oscilograma aia nu arata prea bine, C-ul ala are o val prea mare/mica, etc ....aburelisi eu am exact acest tip de amplificator si schimbarile pe care i le-am propus le-am facut pe al meu si deja e o mare diferenta de sunet.daca crezi ca e bine sa pastrezi condensatori electrolitici de >50 ani eu ii sfatuiesc pe cei care mai au aparate vechi sa le schimbe fara ezitare Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 eu as face un efort sa ascult amplificatorul ala pe boxele de care zici. Sincer sa fiu, pentru auditii (deci nu doar de dragul vintage etc) as merge mai degraba pe un amplificator facut de vreun mester de pe la noi - asta daca vrei lampi pe bani putini - gasesti si asa ceva pe okazii sau aici, chiar si la nenea care vinde Philips-ul de care e vorba.Philips-ul ala e vechi rau, cine stie cum or fi rezistentele, potentiometri, mufe ciudate etc, nemaivorbind ca nu era vreun mare hi-fi de la inceput; dar cine stie ce surprize rezerva.http://www.tube-classics.de/TC/GermanTu ... AG9016.htmNu scapi fara sa asculti cu urechile tale :-).Punctul meu de vedere este ca se merita restaurarea acelui amplificator, doar pentru a se pastra linia "vintage", dar nu cred ca se mai pot gasi componete originale care sa mai fie si in caracteristici, insa se pot folosi componente moderne, cu aceleasi caracteristici, dar se va duce farmecul vintage, cel putin constructiv si nu neaparat pentru a valora ceva, cat pentru o eventuala colectie sau placerea de a folosi ceva vechi. Imi place si cum sunt mióntate OT-urile... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum