Vizitator Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 O configuraţie push-pull cu tuburi ECL82(modulaţie curent în sarcină) poate bate psiho-acustic configuraţia push-pull V-fet (modulaţie tensiune în sarcină). Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 ........Pana la urma amplitudinea miscarii oscilatorii scade in timp. La fel cum dai cu piatra-n balta. Cele din imaginea de mai sus nu sunt oscilatii amortizate,dar...,nu mai conteaza acum! Era o gluma. Sa mai si zambim pt ca totul e cenusiu in jurul nostru. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 @spaciolito Bine zis! Iar ca sa fiu on-topic,cred ca acel merita achizitionat si reconditionat exact asa cum a fost facut de mama lui.In cazul extrem cand un procent de peste 70% din componente nu prea ar mai fi bune(ceea ce nu-mi vine sa cred!!!!),atunci ar trebui sa recurgeti la "gestul" extrem de a construi ceva pe aceeasi platforma. Pentru finalele EL95,cel putin la soclu se cam potrivesc cu 6L31,modificarile electrice fiind minore sau chiar lipsa,eu am schimbat intr-un RR TESLA astfel de tuburi,oricum problemele se pot rezolva. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Întrebarea e, cîţi au ascultat/studiat un amplif pe V-Fet-uri.A nu se confunda cu mos-feturile, fie de audio, fie industriale. Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Întrebarea e, cîţi au ascultat/studiat un amplif pe V-Fet-uri.A nu se confunda cu mos-feturile, fie de audio, fie industriale.Total de acord cu tine. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Intrebarea este superba , dovedeste ca cel care a emis-o habar nu are de diferenta .Ca sa dau un singur exemplu , un cunoscut comun ( inclusiv lui @zal ) are asa ceva in sufragerie . Amplificatorul respectiv a fost ascultat foarte des la auditii cu ocazia testelor de incinte acustice . Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Micut si dragut acest amplificator Radiola RA 9061. Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Micut si dragut acest amplificator Radiola RA 9061. Si cam batranel. 59 de ani. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Schema amplificatorului: Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Are cineva date despre traful de iesire al acestui amplif? Ar fi interesant pentru mine de facut in varianta fara corector de ton, cu o dubla trioda miniatura(6N16B de ex) pentru ambele canale si 6J1P in loc de EL95.Ar iesi un minitube amp grozav... Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Are cineva date despre traful de iesire al acestui amplif? Ar fi interesant pentru mine de facut in varianta fara corector de ton, cu o dubla trioda miniatura(6N16B de ex) pentru ambele canale si 6J1P in loc de EL95.Ar iesi un minitube amp grozav... De fapt pentru tuburle ce le veti utiliza dv. in proiectul propus,nu stiu le ce v-ar fi utile datele despre OT pentru EL95 (!?),tub care nu are nici legatura cu 6J1P.Ce spuneti dv. ar de fapt vorba de un proiect nou cu totul. Corectorul de ton,dupa parerea mea,este o chestie utila intr-un lant audio mai ales atunci cand este foarte bine gandit si realizat. Repet: amplificatorul din aceasta discutie (Philips radiola ra 9061),fara exagerare,este o mica bijuterie ,achizitionat si reconditinoat cat mai apropiat de original va da satisfactii peste asteptari si mult peste realizari DIY din aceeasi categorie ; 2X2W SE. Cine a ascultat SE cu EL90,EL95,6L31 si ECL82 stie foarte bine despre ce vorbesc. Un amplificator TESLA de 2X2W cu 2xECL82+ ECC83 este o alta bijuterie pe care,sincer sa fiu l-as achizitiona in orice moment chiar daca pentru mine un astfel de amplificator l-as putea realiza "cap-coada" in mai putin de 8 ore. Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Citez Lazaroiu, ,,Cine a ascultat SE cu EL90,EL95,6L31 si ECL82 stie foarte bine despre ce vorbesc.,, SE cu heptale, 6L31 final si 6j1p driver,am vrut sa`l vand dar m`am rasgandit. E numai bun pentru auditii domestice si se aude frumos ... Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Am inteles, D-le Lazaroiu. Multumesc frumos pentru lamurire.La urma urmei, EL95 cred ca se mai gasesc, iar ECC83 asijderea. Ar mai fi interesanta o clona a acestui superb amplificator, inclusiv a carcasei, cum am vazut la sectiunea radio, a radioului lui Titus si nu mai stiu cum se numea omul ala meserias.Eu unul m-as baga la un astfel de proiect, mai ales la partea mecanica-carcasa, asamblare, montaj.Ar fi cineva interesat pentru asa ceva? Ar fi un astfel de amplificator pe okazii de vanzare, la 550 lei. Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Cel de pe okazii e rezervat pt mine. Am vorbit deja cu omul. De aceea am deschis acest thread fiindca nu stiam mare lucru despre el. Dupa ce intru in posesia lui ma voi gandi si la reconditionare, daca este cazul. Daca nu, trag de el pana crapa lampile si dupa aia il dau la reconditionat pt ca eu sunt doar audiofil cu cunostinte elementare de electronica. Singurele modificari pe care i le-as face acum sunt legate de mufele de pe spate. Ar trebui schimbati conectorii pt boxe, iar mufele de input ar trebui schimbate cu RCA-uri pt ca are o mufa DIN si inca 2 care nu stiu cum se numesc. Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Am luat amplificatorul. E o bijuterie. Nu-mi vine sa cred ca are o asemenea varsta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum