spaciolito Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Salutare tuturor,Am si eu nevoie de un sfat sau de cateva pareri legate de un amp pe tuburi Philips radiola ra 9061. Este un amp de prin anii '50 si are lampi 2xEL95 2xECC83 si e cotat la 2W. Sunt incepator in domeniul lampilor si orice parere din partea voastra este binevenita. As vrea sa-mi spunet daca se gasesc lampi de schimb pentru el. Multumesc. Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Salutare tuturor,Am si eu nevoie de un sfat sau de cateva pareri legate de un amp pe tuburi Philips radiola ra 9061. Este un amp de prin anii '50 si are lampi 2xEL95 2xECC83 si e cotat la 2W. Sunt incepator in domeniul lampilor si orice parere din partea voastra este binevenita. As vrea sa-mi spunet daca se gasesc lampi de schimb pentru el. Multumesc.Un EL95 Zaerix iti pot vinde eu... , ma contactezi telefonic daca vrei tubul, eu mai caut poate mai gasesc inca una...in loc de ECC83 suna bine si 6H2P... Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Salutare tuturor,Am si eu nevoie de un sfat sau de cateva pareri legate de un amp pe tuburi Philips radiola ra 9061. Este un amp de prin anii '50 si are lampi 2xEL95 2xECC83 si e cotat la 2W. Sunt incepator in domeniul lampilor si orice parere din partea voastra este binevenita. As vrea sa-mi spunet daca se gasesc lampi de schimb pentru el. Multumesc.Un EL95 Zaerix iti pot vinde eu... , ma contactezi telefonic daca vrei tubul, eu mai caut poate mai gasesc inca una...in loc de ECC83 suna bine si 6H2P...Deocamda nu e cazul. Ma interesa cum apreciati voi constructia statiei si daca merita sa-mi iau una. Intrebarile mele nu sunt legate de cum se aude ci strict de partea tehnica si de partea de piese de schimb. Daca ma decid sa-mi iau o sa-ti iau si lampa ca s-o am de rezerva. Link spre comentariu
Vizitator ficus Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 O sa-ti trebuiasca boxe cu sensibilitate mare, eventual din generatia lui (se gasesc ieftin tot pe okazii, chiar si philips, din-alea cu difuzor full range etc) pentru un sistem nostalgic; sau boxe noi, eventual diy, tot de sensibilitate mare.Altfel, cel mai bine e sa te duci la om si sa-l asculti, daca-ti place si-ti convine pretul de ce nu :-). Link spre comentariu
Terry34 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Sau se poate interveni in el, merita fiind industrial, inlocuite tuburile finale cu EL84, alte trafuri de iesire facute la dl Lazaroiu, care sunt de calitate si merita laudat, are cineva schema aparatului? Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 O sa-ti trebuiasca boxe cu sensibilitate mare, eventual din generatia lui (se gasesc ieftin tot pe okazii, chiar si philips, din-alea cu difuzor full range etc) pentru un sistem nostalgic; sau boxe noi, eventual diy, tot de sensibilitate mare.Altfel, cel mai bine e sa te duci la om si sa-l asculti, daca-ti place si-ti convine pretul de ce nu :-).Pai am 2 perechi de boxe:1. Infinity SM-112 cu SPL 100db2. cunoscutele Unitra 140W cu SPL undeva intre 89-92db. La astea tweterul parca are 102db din cate stiu.Eu cred ca nu s-ar auzi rau pe nici una dintre ele. Mie nu-mi trebuie putere, ci doar acuratete, detaliu, soundstage. Pt putere am cateva solid state-uri, dar nu le pot folosi din cauza vecinilor de la bloc.Acum ascult pe un Sony TA-5650 V-fet si m-am gandit sa incerc si sunetul de lampi pt ca V-Fet-ul suna al naibii de placut, aprope imitand lampa.Tocmai de aceea incerc sa "sap", sa ma informez, ca sa nu dau banii aiurea. Link spre comentariu
Vizitator ficus Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 eu as face un efort sa ascult amplificatorul ala pe boxele de care zici. Sincer sa fiu, pentru auditii (deci nu doar de dragul vintage etc) as merge mai degraba pe un amplificator facut de vreun mester de pe la noi - asta daca vrei lampi pe bani putini - gasesti si asa ceva pe okazii sau aici, chiar si la nenea care vinde Philips-ul de care e vorba. Philips-ul ala e vechi rau, cine stie cum or fi rezistentele, potentiometri, mufe ciudate etc, nemaivorbind ca nu era vreun mare hi-fi de la inceput; dar cine stie ce surprize rezerva. http://www.tube-classics.de/TC/GermanTu ... AG9016.htm Nu scapi fara sa asculti cu urechile tale :-). Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 eu as face un efort sa ascult amplificatorul ala pe boxele de care zici. Sincer sa fiu, pentru auditii (deci nu doar de dragul vintage etc) as merge mai degraba pe un amplificator facut de vreun mester de pe la noi - asta daca vrei lampi pe bani putini - gasesti si asa ceva pe okazii sau aici, chiar si la nenea care vinde Philips-ul de care e vorba.Philips-ul ala e vechi rau, cine stie cum or fi rezistentele, potentiometri, mufe ciudate etc, nemaivorbind ca nu era vreun mare hi-fi de la inceput; dar cine stie ce surprize rezerva.http://www.tube-classics.de/TC/GermanTu ... AG9016.htmNu scapi fara sa asculti cu urechile tale :-).Multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Despre sunetul unui V-Fet se spune ca seamana cu cel al unei triode.....mai mult sau mai putin (depinde de implementare). Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Despre sunetul unui V-Fet se spune ca seamana cu cel al unei triode.....mai mult sau mai putin (depinde de implementare). Daca raspunsul armonic va arata ca si in poza din avatarul dv.,atunci sigur sunetul unui amplificator cu V-fet va fi ca al unui amplificator cu tuburi! Link spre comentariu
spaciolito Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Despre sunetul unui V-Fet se spune ca seamana cu cel al unei triode.....mai mult sau mai putin (depinde de implementare). Daca raspunsul armonic va arata ca si in poza din avatarul dv.,atunci sigur sunetul unui amplificator cu V-fet va fi ca al unui amplificator cu tuburi! Pana la urma amplitudinea miscarii oscilatorii scade in timp. La fel cum dai cu piatra-n balta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Un amplificator cu V-fet nu poate avea thd atât de mare şi distribuţia armonică de aşa maniera ca în avatar. Cu alte cuvinte amplificatorul cu V-fet nu va crea/fabrica (crea=a face ceva ce nu exista înainte) în mod artificial o sumedenie de "micro-detalii" de amplitudine mare precum amplificatorul SE-ECL82.Singura pacoste a amplificatorului cu V-fet nu ţine cont de variaţiile sarcini dispuse la ieşire(dacă etajul final V-fet este configurat clasic). Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Domnul Vali , imaginea de mai sus este o mica portiune din spectrul FFT al unui dispozitiv oarecare , se vede lejer ca fundamentala a fost " extirpata " in mod voit !Asa ca nu putem discuta nimic legat de acea imagine .E o gluma " audiofila " ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Nu contează ce reprezintă avatarul...Domnule Victor oricum am suci/da treaba după colţ ,V-fet va avea un nivel foarte mic THD pentru o putere dată(mai exact/precis 1,5W-2W).V-fet va amplifica foarte fidel semnalul din intrare pentru 2W la ieşire în sarcină(am precizat clar ce nu poate face V-fet în raport cu ECL82-SE). Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 ........Pana la urma amplitudinea miscarii oscilatorii scade in timp. La fel cum dai cu piatra-n balta. Cele din imaginea de mai sus nu sunt oscilatii amortizate,dar...,nu mai conteaza acum! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum