slashlinux Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Salut, Multi m-au sfatuit ca, daca vreau sa invat "electronica" sa incep cu punte redresoare diode.. la ce poate sa ma ajute o punte cu diode? Pentru stabilizare curent? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Toti cei ce vor sa invete electronica trebuie sa inceapa cu fizica.La ce ajuta sa memorezi tipuri de tranzistoare si chiar sa stii sa le verifici cu multimetrul daca nu prea intelegi ce este curentul electric. Cineva pe forum folosea zilele trecute expresia "tensiunea de curent continuu".Crezi ca va pricepe ceva daca va incerca sa invete "electronica"? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Asa se intampla cand se invata mai intai programare pe calculator si apoi bazele electronicii Trebuie inceput ,,de jos,, de la sensul curentului electric (real si conventional) si apoi trecut la elemente de circuit, e cale lunga pana la microcontrolere, dar cei mai multi pe astea le ,,invata,,. Si pe urma se scarpina in cap si se intreaba ,,de ce nu merge ?,, Ca ieri a mers !!! Eu ti-as recomanda sa pui mana pe carti mai vechi de initiere in electronica, sunt o gramada prin anticariate. Cartile regretatului G.D. Oprescu sunt un exemplu, Ilie Mihaescu - ,,Un tranzistor, doua tranzistoare,, si altele. Sunt si pe internet o gramada de tutoriale, dar cele mai elaborate sunt in limba engleza pe care trebuie s-o stapanesti bine, altfel traduci cu Google ,,Tranzistor cu efect de pajiste,, in loc de Tranzistor cu efect de camp. Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Salut, Sincer m-am apucat sa citesc si bazele electronicii si anume putin din fizica si putin din chimie, chiar am dat peste o carte de la circuiteelectrice care povesteste prima data de "electron", fizica cuantica si de nucleul atomului, valenta de electroni.. Apoi am ajuns la semiconductoare la dioda, jonctiune..etc... Link spre comentariu
BUGHIU Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Salut, Multi m-au sfatuit ca, daca vreau sa invat "electronica" sa incep cu punte redresoare diode.. la ce poate sa ma ajute o punte cu diode? Pentru stabilizare curent? Multumesc Nu cu ...punte redresoare diode....ci cu DIODA .... Vorba lui miticamy....fizica mai intai ,apoi ....dupa un timp indelungat ajungeti si la ....punte redresoare diode Ani intregi,nu doar o saptamina,doua... Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Am zis ca asa m-au sfatuit cativa , dar nu m-am apucat din prima sa fac o "punte redresoare dioda".Merci Link spre comentariu
BUGHIU Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Cei care v-au sfatuit SIGUR nu erau de ...meserie!! Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Bine ca nu te-a msfatuit sa incepi ncu procesoarele.Dupa mine prima data invata ce face o rezistenta,ce face un condensator,apoi diodele si restul. Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 In completare la ce a spus domnul dan cod :De ce aci o rezistenta, sau mai incolo un condensator?Si se pare ca initiatorul topicului nu e chiar nou venit pe un forum de electronica... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum