Administratori Badman Postat Ianuarie 16, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Bandwidth at 1 W: 5 Hz – >40 kHz THD+ noise (1 W/8 Ω, 1 kHz): 0.06% (B = 80 kHz) http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... p?id=24294 si celalalt THD+N (B = 80 kHz, 1 W, 1 kHz): 0.17 % (B = 80 kHz, 1 W, 20 kHz): 0.48 % http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... ?id=195906 Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Referitor la primul amplificator, articolul original, cel al lui Claus Byrith, la care se face referire, se gaseste in pagina lundahl.se.De ani de zile tot vorbesc de cele doua amplificatoare descrise de omul asta - un respectabil inginer de sunet din Danemarca.De ani de zile imi propun sa-l traduc in romana, pentru a avea acces la el si electronistii care ar putea avea o parere mai avizata ca a mea, dar nu cunosc limba engleza. Poate gandva o sa gasesc ragazul necesar...Am citit pe forumurile de afara despre useri care au facut acel amplificator, cu trafurile originale si au fost foarte multumiti.***Din cate stiu, daca o mai fi valabil, cablaje pentru varianta cu KT88 PPP se gasesc la Epsicom, la telefon mi-au spus ca pot pune la dispozitie kitul complet...dar pretul era descurajant...nici nu l-am retinut. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Oricum acele distorsiuni sunt specificate pentru puterea de 1W, nu puterea maxima. Oricum ar fi, sunt calitati remarcabile, nu degeaba amplificatoarele cu tuburi sunt cele mai scumpe ,,bijuterii tehnice,, Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Nu mi se pare nimic gogonat ,atât că amplificatorul circlotron(ieşire în sarcină pe catod) se va comporta similar unui amplificator SS(siliciu-semiconductor ,ieşire în sarcină pe emitor/sursă) în cida faptului că utilizează OT (în opinia mea). Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Cifrele alea ar putea fi foarte reale, se pot obtine in practica. Cu 2buc EL509-02 (un fel de KT88 mai potent) la 50W in 8R aveam la 1kHz aprox. 0,4-0,5%THD iar banda de 18Hz 50kHz la1dB, cu trafuri DIY. La 1W probabil ca puteam sa scot in jurul a ce livra generatorul de semnal...0.05%, intr-o banda ceva mai larga. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 De ani de zile tot vorbesc de cele doua amplificatoare descrise de omul asta - un respectabil inginer de sunet din Danemarca.De ani de zile imi propun sa-l traduc in romana, pentru a avea acces la el si electronistii care ar putea avea o parere mai avizata ca a mea, dar nu cunosc limba engleza. Poate gandva o sa gasesc ragazul necesar...Nu te mai chinui, ce fac alţii e de pe altă planetă, aici avem idei puţine şi fixe. Alea nu sînt lămpi capabile, deci nici amplifurile nu vor fi bune de ceva. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 16, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Nu e chiar asa, si aici pe forum sunt proiecte foarte faine si bune. Ce fac aia afara fac pe alti bani nu ca ar fi mai capabili.Acuma am vazut si eu... Aplificatoarele aste acu lampi sunt o isterie in masa care va trece curand. Sunt de cumparat mai multe amplificatoare cu lampi ca si cu semiconductori. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Foarte frumos proiectul cu KT88, mai ales ca prezinta si cablajele. Mai aveti cunostinta de asemenea proiecte complete? Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 http://www.epsicom.com/docdown/ep0111.pdf Cablajele nu costa foarte mult...si am luat alte cablaje de la ei, realizate 100% profesional. Pe site e un pret de 57 de lei, cred ca nu e mult nici daca e vorba de un singur canal...daca e pt. un montaj stereo eu zic ca e chiar ok...insa evident nu cablajele sau lampile sunt cea mai mare problema cand vorbim de costuri... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Pentru amplificator cu tuburi unde soclurile sunt direct pe cablaj eu as prefera cablaje mai goase, cablajele de 1,5 mi se par cam subrede pentru asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Nu cablajul de 1,5 mm este problema ci calitatea soclurilor si a cositorului, practic sticlotextolitul este cea mai buna solutie, totusi constructia trebuie facuta foarte ingrijita fara compromisuri de genul tresee printre pinii soclurilor sau alte nazbitii Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Pentru amplificator cu tuburi unde soclurile sunt direct pe cablaj eu as prefera cablaje mai goase, cablajele de 1,5 mi se par cam subrede pentru asta.Si de unde gasim asa ceva? Eu caut de mult...aveam prin cutiile din copilarie o placa recuperata din ceva aparat necunoscut, de sticlotextolit placat cam de 3-4mm, deci sigur s-a fabricat asa ceva, dar eu n-am vazut pe piata. O solutie la care m-am gandit ar fi dublarea placii cu o placa izolatoare, prinsa in mai multe suruburi de placa cu circuit imprimat...dar ar fi mult mai practic un PCB gros de 3mm...As prefera o firma din tara sau care trimite in tara si care baga in seama si persoanele fizice... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 exista dar nu stiu cine vinde cablaj brut, daca le faci la fabrica au si mai gros http://www.pcb-electra.ro/ am lipit mai demult cu rasina bicompinenta din supermarket, tine perfect. Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Prima schema , adica asta : http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... p?id=24294 este cea realizata si de mine la amplificatorul meu PP dar cu cate 2 bucati x 6P3S in paralel in loc de 1 bucata EL34. ( realizate in 2008 .. 2009 ) Si bineinteles cu finalele in schema autobias in loc de schema asta care are setarea curentului cu tensiune de negativare si reglaj cu semireglabil . Este o super schema si am obosit recomandand ca si altii sa o construiasca cand vor si putere si performanta asa zis audiofila . Vasile , cu transformatoare de iesire bune, poti chiar depasi caracteristicile mentionate acolo. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 In aceasta schema http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=195906 daca in loc de el34 se foloseste 6p3S ce valori ar trebui modificate ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum