Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electronica aspirator

Vizitator calinmil

Postări Recomandate

Vizitator calinmil

Ziua buna tuturor!Am un Aspirator Samsung 1800 W, voi reveni si cu modelul, insa ca orice electrocasnic la un moment dat nu a mai functionat.L-am desfacut si in interior pe langa motorul monofazat este si un montaj electronic.Acest montaj, ale carui foto le voi pune si pe acest topic, contine pe langa rezistente, diode, condesantori si 2 piese interesante.Un PIC16F716 cu 18 picioruse si un T1650HT-6I.Butoanele principale la aspirator sunt ON/OFF si reglajul de putere aspirare.Daca pun pe direct, motorul este functional.Insa vreau sa stiu cu ce pot inlocui acest PIC astfel incat sa fie valabil reglajul din potentiometru ?Am inteles din alte surse ca degeaba achizitionez acel PIC daca nu-l si programez.Nu inteleg, pe de alta parta nu se putea realiza cu piese de baza reglajul, fara a fi nevoiede microControler programabil ?In speranta unui raspuns practic,Multumiri anticipate.Voi trimite si foto cu montajul respectiv.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• harman37arun

1

• amudsen

1

• andreivlad1999

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Buna dimineata! In primul rand trebuie verificat daca e sigur defect ci PIC si daca da puteti gasi si aici pe forum pe cineva care vinde PIC-uri si sa va trimita gata programat sau la un service de lelectrocasnice unde se fac garantii poate sa va aduca gata programat.Inainte sa schimbati PIC-ul verificati sursa de alimentare daca nu aveti condesatori uscati sau devalorizati.

Link spre comentariu

Asteptam cu interes poza montajului cu pic de la aspirator, pentru a rezolva problema este suficient un variator cu triac. Cat despre programarea pic-ului, slabe sanse sa distribuie softul cei de la productia de aspiratoare.

Link spre comentariu

Montajul se poate inlocui cu unul original sau cu un regulator cu tiristor. Nu cred ca service-urile pot livra doar PIC-ul sau software-ul pentru acesta. De cobicei se inlocuieste tot montajul. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări