Jacobs Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Am cateva transformatoare coboratoare de tenstiune , dar nu stiu care sunt bornele de la primar, respectiv de la secundar.Din cate imi aduc aminte ca o bobina are un numar de infasurari mai mare, cu sectiunea conductorului mai mica(deci o rezistenta mai mare) , iar cealalta bobina are un numar mai mic de infasurari cu sectiunea conductorului mai mare (rezistenta mica).Ma gandeam ca masurand rezistenta celor doua bobine voi identifica primarul si secundaru, dar nu stiu care dintre ele are rezistenta mai mare, respectiv mai mica.Ma lamureste cineva?Multumesc! Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Primarul are rezistenta electrica mai mare decat secundarul daca transformatorul este coborator de tensiune. Am rectificat: primarul are rezistenta mai mare. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Primarul are rezistenta mai mare, conductor mai subtire si spire mai multe, in cazul transformatoarelor coboratoare. El se conecteaza la retea (220V). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum