Vizitator Vasile1720 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Va rog sa-mi spuneti intr-un circuit de cc curentul cu + este cel care pleaca si cel cu-..cel care de intoarce? exemplu -9v,+9v la masuratori si in punctul unde se intoarce,ce trebuie sa fie o dioda ? si daca da cum da la masuratori? Multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Sensul conventional al curentului, cel utilizat in tehnica si la scoala, reprezinta miscarea electronilor de la + la -, unde + reprezinta surplusul de sarcina negativa, iar -, deficienta de sarcina negativa. Pe de alta parte, sensul real al curentului este de la minus la plus, unde + reprezinta deficienta de sarcina negativa iar - surplusul de sarcina negativa.Puteti fii mai explicit cu intrebarile ",ce trebuie sa fie o dioda ? si daca da cum da la masuratori?" Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 S-a mai discutat acest aspect si aici: viewtopic.php?f=66&t=159962 .Citeste si subiectul de mai sus si daca mai ai intrebari pune-le mat mai clar ca sa poti primi un raspuns concis si la subiect. Link spre comentariu
Vizitator Vasile1720 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 De exemplu ca sa fiu mai explicit,am facut niste masuratori la o combina audio la care nu-i mergea displayul si la un moment dat pe placa de alimentare apare odioda de sens care la -are40viar la+27,da rambele pe vdc(aparatde masura) arata+ iar dupa ce am scos de sub tensiune ,am deslipit dioda dintr-o parte si e valabila tre sa recunosc ca ma cam bagat in ceata...........nu degeaba sant incepator.....o fi din cauza unui tranzistor? pt ca eu ma asteptam ca la dioda de sens sa fie numai intro parte curent in cealalta aproape de 0 dar la ambele parti curent cu +Puteti sa-mi explicati un pic?..........Multumesc. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Vei strica combina aia mai rau eu asa cred.Nu prea le ai cu electronii. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Ce înţelegi prin + şi - la o diodă? Aceea poate fi chiar o diodă zener (ţenăr pe româneşte), adică stabilizatoare, de 13V înseriată cu tensiunea de alimentare +40V ptr a alimenta anodul (anozii) afişorului cu +27V, o tensiune tipică. Link spre comentariu
Vizitator Vasile1720 Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Domnu dan,toti incepem de undeva nu avem Q LA FEL. Eu asa am stiut ca la masuratori o dioda de sens e ca o supapa,daca vreti sa raspundeti vas ruga sa nu va abateti de la subiect.... Multumesc anticipat. De aia am intrat la sectiunea asta sa invat de la cei cu experienta. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Spune-mi te rog, tu ce intelegi prin expresia "dioda de sens"? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Un exemplu ar fi dioda ''antiprost'' de la amplifurile auto. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Cred ca se refera la dioda inseriata pe alimentare banuiesc.Aia se comporta ca o ,,supapa de sens,,adica incolo mergi dar nu mai vi inapoi. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Pe mine ma intereseaza strict ce intelege autorul subiectului prin expresia citata de mine, fara influente, este util de stiut de unde se pleaca, si din cate inteleg din postarile sale, deduc ca nivelul este destul de jos... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum