Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversie in CC EINHELL 80A

nickrvl

Postări Recomandate

Am un aparat de sudura EINHELL de 80A.. Personal, sunt f. multimit de el, desi am citit pe aici ca multi colegi se plang ca nu ar putea suda cu el. Eu mai am 2 aparate "clasice" si un invertor TELWIN, dar as vrea ca si pe acesta sa il convertesc la curent continuu., dar nu prea as vrea sa investesc prea multi bani.Pentru cei care se pricep mai bine , o intrebare: daca montez 4 punti redresoare de 50A in paralel , (pe care le am) e vreo problema? Puntile sunt in carcase de AL si vor fi puse pe un radiator cu ventilator.Am vazut pe un forum cehesc parca - svarbazar- ceva asemanator , dar nu am inteles mare lucru cu translatorul de la google.Daca se poate, o parere si un sfat sunt mai mult decat binevenite.Multumesc.

Doar cu puntile direct nu o sa merga, acolo unde ai vazut schema cuprindea un ridicator de tensiune etc, trebuie sa respecti instructiunile de acolo pentru a functiona cu siguranta.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

5

• andreivlad1999

3

• validae

2

• nickrvl

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu recomand sa faci asemenea experiente cu puntile de 50A care se gasesc prin magazine.Sunt niste facaturi, ma refer la cele chinezesti ieftine. Am avut ocazia sa le vad arzandu-se la 10A sau mai putin. Cauta mai bine diode de 90-300A discrete si faci punte pe radiator ca lumea. Daca vrei diode adevarate de 90A cu radiator, da-mi PM.

Link spre comentariu

Ok, cu sase punti in paralel mai merge. Eu am spus ca nu am incredere in acele punti, curentul declarat e exagerat.Am fost de fata cand o punte de 50A din asta s-a ars la un curent constant de 7A.Nu zic ca sunt toate la fel, le mai folosesc cateodata, dar nu am incredere in ele...

Link spre comentariu

Tinand cont ca nu sant asa scumpe si ca se monteaza usor pe radiator eu as face cu 6 in paralel dar legate individual cu conductor de 2,5mmp de lungime cam de 30cm si apoi unite un niste cleme(astfel rezistenta conductorului ar fi si rezistenta de egalizare la curentii ce strabat puntile),bine inteles ca si bobina si condensator.

Link spre comentariu

Eu zic ca e pierdere de timp si bani. Aparatul ca atare are durata activa foarte mica, are curent debitat mic(80 A). Aproape ca nu ai ce face cu el chiar daca reuseste conversia. Oricum iti urez succes.

Link spre comentariu

Sfat:Nu mai legati niciodata punti redresoare monobloc (4 diode din aceeasi capsula) in paralel, pin cu pin!E o prostie propagata de pe vremea 3PM4 , adica de vreo 30 de ani.Nu sunt identice diodele!Daca vreti legare in paralel corecta si durabila(durabila atat cat permit diodele interne), legati asa:Cei doi pini de alternativ ai puntii 1 impreuna.Asta va fi o intrare pt alternativ;Cei doi pini de alternativ ai puntii 2 impreuna.Asta va fi a doua intrare pt alternativ;Pinul + al puntii 1 cu pinul + al puntii 2, va fi + iesirePinul - al puntii 1 cu pinul - al puntii 2, va fi - iesireExplicatia e ca diodele din aceeasi capsula sunt SIGUR mult mai apropiate ca parametri decat cele din punti diferite din loturi diferite.Daca sunt mai multe punti, se alege un numar par pt fiecare pol (ma rog, cred ca era evident...).Plus ca se simplifica mult si conectarea cu fire(pinii de alternativ sunt alaturati).Daca asezati puntile patrate , aliniate ca niste romburi, puteti folosi pur si simplu cate o sarma dreapta cositorita trecuta prin polii de conectare ai puntilor (posibil chiar sarma din traf). Si echilibrarea o faceti doar ducand fire lungi de la + si minus la bornele de iesire.

Link spre comentariu

P.S. @migaighe, nu stiu de unde ai luat pozele, ca eu am tot "batut" forumul ala de vreo 2 ani si nu am gasit proiectele alea . Se vede ca sti sa cauti mai bine.Toata stima

Personal am modificat(un traf de ala care a fost la Lidl) pentru cineva care face balustrade de inox si lucreaza cu teava subtire in carne de 1-1,5 dupa recomandarile de aici: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2012051401si omul este multumit tinand cont ca el lucreaza cu electroxi de firma de 1,6 si 2 mm ,poze nu am ca eu numai l-am "insailat" ca sa vada cum merge si dupa asta l-a luat el si la bagat intr-o cutie singur.Am folosit 2 punti de alternator auto si un ventilator de pc de ala de 120 mm,iar bobina am facut-o pe un miez de traf de UPS cam de 10 cmp pe care l-am bobinat cu sarma de Cu de 1,5mm,condensatoarele le-am cumparat de aici de pe forum si sant scoase de din surse ATX (am folosit mai multe in paralel pana am ajuns pe la 2600 microfarazi).Vazand cat de bine merge am cumparat si eu un traf de la Lidl dar nu l-am modificat pentru ca intre timp am primit un invertor de tip Stanley de 140A,totusi o sa-l modific pentru ca nu prea imi vine sa imprumut la "prieteni" invertorul.
Link spre comentariu

Pentru inceput ar trebui sa cauti miezurile de ferita. Dupa ce le gasesti apelezi la un strungar sa-ti fac niste mosoare din textolit, poliamida sau alt material izolant. Dimensiunile mosoarelor vor fi functie de miezurile de ferita. Poti folosi miezuri de la transformatoarele de inalta tensiune de la televizoarele vechi. Daca nu nu te descurci cu bobinatul iei mosoarele si le duci la un atelier de bobinaj unde ii spui sa bobineze cu sarma de Cu-Em 1.4 cat de multe spire incap pe mosoare.Cel care a facut modificarea a folosit un miez de transformator de inalta tensiune de la TV si un transformator de la o sursa de PC. Eu cred ca poti folosi doua miezuri de la trafo de inalta tensiune.

Link spre comentariu

Cel care a facut modificarea a folosit un miez de transformator de inalta tensiune de la TV si un transformator de la o sursa de PC. Eu cred ca poti folosi doua miezuri de la trafo de inalta tensiune.

Eu din lene sa fac carcasa la bobina am folosit un transformator de UPS la care am scos primarul am bobinat din nou sarma din secundar si am completat la plin in continuare cu alta sarma.
Link spre comentariu

Cel care a facut modificarea a folosit un miez de transformator de inalta tensiune de la TV si un transformator de la o sursa de PC. Eu cred ca poti folosi doua miezuri de la trafo de inalta tensiune.

Eu din lene sa fac carcasa la bobina am folosit un transformator de UPS la care am scos primarul am bobinat din nou sarma din secundar si am completat la plin in continuare cu alta sarma.
E si asta o solutie orecta, aplicabila.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări