Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme AS15201

Vizitator trabyro

Postări Recomandate

Vizitator trabyro

Buna ziua stimabililor :aplauze Ma numesc George,am 35 ani,casatorit,o fetita 9 luni,locuiesc in TM,de profesie S.Ing Tehnolog. In tinerete am fost de pe cls. a II-a pana pe a XII-a la Palatul Copiilor -Electronica :da Mi-a placut,am fost la 16 ani si la concurs pe tara unde am luat loc.II.Dar viata m-a dus spre alta meserie ... asta e.

Inca mai am N+1 cutii si cutiute cu componente electronice,pistol de lipit + multimetru URSS :da (de pe vremea aia). Plus ceva nr din Tehnium.Faceam si cablaje cu ...clorura de ..pfuu am uitat (era galbena si mirosea puternic-maica-mea ma ura cand faceam cu ea :rade: ).

Eee ...acum ce sa zic ..mai fac si eu una,alta dar "subtire" ca am cam uitat multe...

Trecand oarecum de la prezentarea mea (ca asa e frumos cand vii in "casa" cuiva) , va arat bunkerul unde mai surubaresc de toate felurile - eu sunt proprietar si MEGA pasionat TRABANT.

Posted Image

Si asta e Toderut - an 1981 cu toate alea in ordine,circul cu el.

Posted Image

Si asta sunt eu si el on za' roads

Posted Image

===================================================

As mai avea o rugaminte la voi. DACA este careva din Timisoara in forum dispus sa repare o statie amplificare RO AS15201 - Electromures. Un canal -dreapta;merge brici ...celalat stanga ..foarteeee incet. Cat am stiut eu ... am verificat dar mai departe Nu avansez sa nu stric ceva. Nu si-a bagat nimeni degetelele in ea ... decat eu acuma (verif sigurante si de astea ...usoare). Atasez poze cu jucarioara. Canalul care functioneaza se aude FOARTEEE fain si ...nu stiu .. plin. Plus ca sunt si nostalgic dupa chestii vechi,retro etc. Aveti nr meu tel in semnatura si link FB asta:https://www.facebook.com/gusteritan Cu plata,ne intelegem.Cea mai scumpa componenta cred e 2N3055 si cred ca am.In plus am componente noi,conzi de aia mai mari,radiatore de N dimensiuni etc. O scoatem noi la capat :da

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Inca o data va salut si va doresc succes!

PS O sa stau mai in umbra si o sa cercetez forumul dvs

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

2

• zal

1

• gigiones

1

• Corneliu1978

1

Top autori în acest subiect

Vizitator trabyro

Ms. Schema asta am scos-o si eu la imprimanta dar se vede CRANCEN :cry: Abia descifrezi ceva cat de cat ... Am mai gasit si pe alt forum auto ceva comenturi despre ... sa vad acuma ce imi iasa :rade: Multumesc pt aprecieri traby :da

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 8 ani mai târziu...

Va trebui sa verifici toate semireglabilele neapărat, cele cu vopsea roșie ca un fel de sigiliu, căci, dacă careva și-a băgat nasul de-a dereglat vreunul, să ști că-i bai, că-ci din tranzistoare, se vor arde câte unul pe rând până când se vor arde aproape toate tranzistoarele. Să ști că eu am avut de-a face cu așa ceva.  Deci prima regulă : trebuiesc verificate toate cele 4 semireglabile după cum observ,  dacă mai găsești incă o stație la fel pe la careva, dacă nu va trebui să le potrivești din pozele de pe google, iar după ce s-au reglat aproximativ,  următorul pas este că v-a trebui să verifici neapărat toate tranzistoarele căci dacă există vreunul ars sau afectat căci  cu aparatul de măsură nu putem vedea exact, următorul pas este că va trebui să inlocuiești finalii cei cu seria 2n3055 toți obligatoriu căci sigur printre ei există vreunul afectat, dar să fie noi nu folosiți, apoi va trebui să inlocuiești și prefinalii căci sigur au fost afectați datorită finalilor, pe cei cu seria BD135 și BD136 dar să ai mare grijă la seria de pe tranzistoare, de exemplu (BD136-16 sau BD136) căci nu sunt la fel, sunt diferite deci trebuiesc inlocuite la fel ca din fabrică, altfel nu vei avea o amplificare corespunzătoare, se va auzi oribil dacă nu sunt puși exact la fel cum au fost, mai pe ințeles, acel 16 de la urmă exprimă factorul beta de amplificare respectiv Hfe  dacă consulți catalogul de tranzistoare de pe - all transistors com. Era să uit, verifică prima dată siguranțele fuzibile obligatoriu asta fiind prima regulă după ce s-a desfăcut capacul și trebuiesc inlocuite exact la valoarea din fabrică, in rest va trebui să funcționeze normal cu boxe de 20 wați la 4ohm nu mai mari căci forțează amplificatorul - cele pe compresie fără tub de bas la 60 de herți sunt cam greu de găsit dar pe olx s-ar putea să mai fie. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări