Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistemul audio ideal...

Vizitator bengescu

Postări Recomandate

Vizitator bengescu

Salut,

Vreau sa imi instalez un sistem audio pe masina, insa vreau sa sune IMPECABIL. Pana acuma nu am avut asa ceva - in prezent am 4 boxe conectate la HU. M-am plictisit (cu valente de exasperare) de faptul ca nu pot asculta muzica la un nivel sonor mai ridicat, si cum am strans special bani de ceva vreme, vreau sa fac ceva in privinta asta.

Cum am mai spus, vreau sa sune impecabil, insa neavand experienta in acest domeniu de "car audio", am apelat la forum. Concret, intrebarile mele sunt:

1) cate boxe ar trebui sa aiba un sistem respectabil si de ce putere (nu vreau sa sara capacul de la portbagaj totusi)?

2) legat de 1), cate iesiri trebuie sa aiba amplificatorul?

3) care e treaba cu tweeter-ele si cum se conecteaza la sistemul audio (prin amplificator,...) - sunt necesare pt un sistem cu pretentii?

4) ce incinta de subwoofer e cea mai indicata pt masina?

Multumesc, iar cei ce se pricep sunt rugati sa ma ajute.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bercu Giuliano

3

• niq_ro

1

Vizitator bengescu

1) Cum se izoleaza fonic portierele? Cu ce material?2) Cum am spus, as vrea un sistem cu 4 boxe + subwoofer. Pt a avea medii si inalte foarte bune trebuie sa am tweeter-e? Si ce boxe de medii trebuie sa folosesc (basul vreau sa il las doar in subwoofer)?3) Pentru 4+1 imi trebuie 2 amplificatoare sau 1 cu 5 iesiri? Cum leg tweeter-ele la amp? Care varianta e mai avantajoasa din punct de vedere al costului (nu prea vreau sa cheltuiesc o avere pe sistem)?Daca imi puteti da un sfat avizat, as fi foarte recunoscator.

Link spre comentariu

Cum se izoleaza fonic portierele? Cu ce material?

antifon, insonorizant auto (cat mai multe straturi), daca vrei poti sa mai lipesti si burete peste.. e valabil pentru toata masina :wink:
Link spre comentariu

nici nu ai specificat ce bani esti dispus sa investesti.......da,trebuie si tweetere,un cd 4x45 + amplif.pt subwoofwer eu cred ca e suficient pt ceea ce doresti.deci 4 boxe de calitate(2 in usile din fata cu 2 cai) 2 in spate cu 3 cai la care legi in paralel si niste tweetere toate legate la cd de le care iei semnal de linie pt amplif. din portbagaj la care e legata o incinte cu filtru pt subwoofer.asta e parerea mea

Link spre comentariu
Vizitator bengescu

1) In legatura cu banii - am spus ca nu vreau sa cheltuiesc o avere, adica ceva de genul 50 mil., dar m-as putea duce pana la vreo 10-15 mil.2) Nu trebuie amplificator si pentru boxe?3) Din cate stiu eu, este bine sa ai boxele cele mai puternice in fata, pentru ca sunetul este mai bine perceput in felul asta, iar suwooferul in spate, pentru ca joasele trebuie sa vina din spate.4) Boxele componente nu sunt mai bune decat cele coaxiale? Care este modul corect de folosire al acestora? Ele vin deja cu filtre, este necesar sa folosesti si filtrul high-pass din amp?

Link spre comentariu

nu,eu unul nu consider ca este necesar si un amplif si pt boxe,ceea ce ofera un cd de firma,eu consider ca este suficient,cu conditia ca si boxele sa fie de ff buna calitate.daca ai boxele de putere f mare pe fata cred ca atunci cele de pe spate nu mai sunt necesare pt ca nu se mai aud deloc....si cine a inventat regula ca basul tre sa vina din spate?????????eu stiam ca el se percepe cel mai bine cu cat dif e asezat mai jos dar pot sa ma insel....boxele cele mai bune sunt cele noi si care iti plac tie cel mai mult cum se aud...de preferat cat mai mari in diametru,zic eu....specifica te rog si masina pe care vrei sa-ti pui sistemul,conteaza foarte mult...

Link spre comentariu
Vizitator bengescu

Masina e un VW Golf III. Mai am urmatoarele nedumeriri:1) Boxele componente.... sunt indicate fata de unele normale?2) La urmatoarea intrebare as avea nevoie de un raspuns rapid: am gasit pe cineva care vinde un amp nou marca Magnat Classic 360, 4 x 90/2 x 180 W pe 4 Ohm (cred ca MAX, nu RMS) cu 160 EURO. Merita sau nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări