Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare depanare monitor LCD

robert1000

Postări Recomandate

Am mai deschis un topic de genul, dar acum vad ca e inchis, asadar a trebuit sa deschid altul, imi cer scuze.Am un monitor lcd 17" ACER. Se aprindea greu, dupa 5-10 min aparea imaginea pe ecran.Am gasit in sursa monitorului niste condensatori umflati :- 2 x 220uf 25v -> i-am inlocuit cu doi de 1000uf 25v- 1 x 470uf 16v -> inlocuit cu 1000uf 16vPiesele inlocuitoare au venit din alt monitor.Diferenta mare de capacitate a condensatorilor folositi poate sa fie vreo problema ? se poate defecta monitorul? Mersi mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

3

• validae

2

• fritz_vali

2

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Pune totusi valori cat mai apropiate de cele initiale.In loc de 220uF poti pune 330uF. Nu sunt componente scumpe si nici greu de gasit. Pentru moment, merge si asa, dar cumpara totusi unii noi si neaparat de 105*C si tensiunea cel putin egala, sau mai mare.

Link spre comentariu

Daca ai observat, am mentionat asta inainte.In afara de cadura disipata de semiconductoarele inconjuratoare, condensatorii se mai incalzesc si ei, din cauza regimului dur de functionare, la impulsuri cu frecvente mari.Una peste alta......n-o sa aiba viata lunga acolo cei de 85*C

Link spre comentariu

Poti sa stai linistit, valorile de capacitate nu conteaza atat de mult in astfel de surse, cat conteaza ESR-ul (rezistenta interna echivalenta a condensatorului la frecventa de lucru). Atat timp cat inlocuitorii sunt de calitate si specificati la 105 grade temperatura maxima de lucru, o sa mearga mult si bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări