robert1000 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Am mai deschis un topic de genul, dar acum vad ca e inchis, asadar a trebuit sa deschid altul, imi cer scuze.Am un monitor lcd 17" ACER. Se aprindea greu, dupa 5-10 min aparea imaginea pe ecran.Am gasit in sursa monitorului niste condensatori umflati :- 2 x 220uf 25v -> i-am inlocuit cu doi de 1000uf 25v- 1 x 470uf 16v -> inlocuit cu 1000uf 16vPiesele inlocuitoare au venit din alt monitor.Diferenta mare de capacitate a condensatorilor folositi poate sa fie vreo problema ? se poate defecta monitorul? Mersi mult! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Pune totusi valori cat mai apropiate de cele initiale.In loc de 220uF poti pune 330uF. Nu sunt componente scumpe si nici greu de gasit. Pentru moment, merge si asa, dar cumpara totusi unii noi si neaparat de 105*C si tensiunea cel putin egala, sau mai mare. Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Inca ceva : cei originali au fost de 105 grade, cei inlocuitori sunt de 85 grade.Vreo problema majora? plesnesc?Mersi Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Daca ai observat, am mentionat asta inainte.In afara de cadura disipata de semiconductoarele inconjuratoare, condensatorii se mai incalzesc si ei, din cauza regimului dur de functionare, la impulsuri cu frecvente mari.Una peste alta......n-o sa aiba viata lunga acolo cei de 85*C Link spre comentariu
robert1000 Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Tocmai ce i-am inlocuit cu unii de 470uf si 105 grade.Mersi mult! Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Totusi e bine sa respectii valorile respective. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Poti sa stai linistit, valorile de capacitate nu conteaza atat de mult in astfel de surse, cat conteaza ESR-ul (rezistenta interna echivalenta a condensatorului la frecventa de lucru). Atat timp cat inlocuitorii sunt de calitate si specificati la 105 grade temperatura maxima de lucru, o sa mearga mult si bine. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 pai daca e pe partea de alimentare(m-am grabit din cauza orei tarzii si nu am citit atent primul mesaj) nu are nimic( cu cat are capacitatea mai mare cu atat mai bine)! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum