Administratori Badman Postat Ianuarie 14, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Deci... ceva idei de design ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Pai nu e prea complicat , se construiește doar platanul si antrenarea acestuia .Motorul se cumpara , ca si bratul si articulatia ce conține mecanismul antiskating . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 O idee geniala !Ma duc sa imi cumpar unu Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Bratul si articulatia , ca si motorul nu cred ca pot fi făcute fără eforturi mari , fiind exclus o producție de serie mică in România . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 motorul am sa-l cumpar, bratul am sa-l fac ca asta e si ideea, ba mai mult am sa-l fac automat sa se coboare/ridice la comanda, chiar sa poti alege melodiile +/-10-15sec Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Platanul sa fie greu, de el depinde mult lipsa vibratiilor si stabilitatea. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 platanul o sa fie din aluminiu cu o grosime de 2cm(4-5kg), motorul va fi unu sincron comandat de microcontroller in functie de ce ii da encoderul de pe platan. fiecare disc va fi numerotat si introdus in memorie cu timpii melodiilor iar microcontrolerul va calcula unde sa coboare acul pentru melodia selectata. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Depinde de soluția de antrenare si tipul motorului , dacă este direct drive , nu trebuie masa mare pentru platan ( este total contraindicata o masa mare , altfel se modifica sunetul foarte perceptibil când se corecteaza turatia ) , dar soluția are dezavantajul ca este sensibilă la vibratii si trebuie un motor pas cu pas .Varianta cu platan avand masa mare , antrenare cu rola intermediara pentru frictiune necesita regulator pentru motor , iar varianta simpla cu curea si platan cu masa mare este cea mai populară ( peste 80% din audiofili folosesc așa ceva ) si oferă rezultate foarte bune in comparație cu simplitatea .Ultima solutie este aproape imuna la vibratii transmise direct , prin sasiu . Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Vasile, asupra dozei ai luat vreo hotarare? Oferta e foarte diversificata, cu preturi de la cateva sute de lei pana la cateva zeci de mii RON. Asta din poza de mai jos cica e "only 14.950 $. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Am avut o combina Universum de la Anton5 care avea ansamblul (platan, motor,curea) pe niste arcuri mici; erau pentru vibratii nu? Daca miscam de platan era tare vioi. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Vasile, dacă vrei idei de pickup, ia d-acilea: link Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Si fara ... articulatii : http://www.dailyicon.net/2008/09/icon-b ... ob-jensen/ Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Cateva idei pentru partea mecanica : Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 15, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 la platan vreau sa-i fac suspensie magnetica, 2 magneti cilindrici care se resping Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 la platan vreau sa-i fac suspensie magnetica, 2 magneti cilindrici care se respingFoarte curajos proiectul...cred ca probleme mai grele vor fi la echilibrarea bratului cu doza ! Despre suspensia magnetica ce sa mai spun...! Succes ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum