Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau un difuzor pt subwoofer,pana in 3 mil. !

Vizitator droghy

Postări Recomandate

Vizitator droghy

bai tata nu mai jtiu c sa iau...ma interesez d oferta care mi-atzi recomandat-o fiecare si...decid...dar nu jtiu cine s pricepe mai bine sau mai rau ajea k vreau sa ajungem la o parere unanima...daia e forum,sa isi dea fiecare cu parerea.si stau la bloc...dabia ajtept sa-l cumpar...dar c trebe sa fac,sa mai strang $$$...?si mai am o rugaminte: nu gasesc parametri t/s la un dif (subwoofer auto)subwooferu este BM-1206,va rog cine jtie...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

6

• radue

4

• FIXVID

4

• crexy

3

Top autori în acest subiect

2 lucruri iti zic:1) scrie corect, ca doar nu "ejti" in piata2) nici nu o sa-i gasesti, pt ca nu este o firma care sa si dea parametrii...si aici si o intrebare: crezi ca ei stiu parametrii ? :d

Link spre comentariu

ar cam trebiu sa iti scoti din limbaj jargoanele de oracol de calasa a 7 a ca zgarie urat de tot la ureche; in legatura cu woofer-ul pana la urma cred ca vei lua de unul singur o decizie fara mai lua in considerare, parerile altora, daca e decizia buna ramane de vazut....., o spun pentru ca vad ca nuprea ai fonduri foarte mai, asta nu ar fi o problema atat de mare, dar pretentiile sunt pana la cer

Link spre comentariu
Vizitator droghy

ar cam trebiu sa iti scoti din limbaj jargoanele de oracol de calasa a 7 a ca zgarie urat de tot la ureche; in legatura cu woofer-ul pana la urma cred ca vei lua de unul singur o decizie fara mai lua in considerare, parerile altora, daca e decizia buna ramane de vazut....., o spun pentru ca vad ca nuprea ai fonduri foarte mai, asta nu ar fi o problema atat de mare, dar pretentiile sunt pana la cer

ce pretentii am? ca am zis ca vreau sa fie de 6ohmi cel putin? si la faza cu "oracol de clasa a 7 a "...nu ma impresionezi...puteai sa zici si frumos cum a facut Snake...dar tu..."clasa a 7 a"...nam ce zicemersi oricum pt sfat
Link spre comentariu

uite o simulare pt hp-18W izobaricam si eu o intrebare pt cei care se pricep: cum se manifesta in realitate caderea drastica de la 130Hz din maximum acoustic power???referitor la subwoferul pe care vrei sa il achizitionezi vezi ca gasesti o gramada de difuzoare auto bune in 3-3,5 mil. iar daca vrei sa fie si in 8 ohmi iati unu cu 2 bobine de 4 ohmi si ai rezolvato insa vezi ca iti trebuie un amp destul de puternic daca vrei sa zdruncini blocul :yawinkle:

Link spre comentariu

am si eu o intrebare pt cei care se pricep: cum se manifesta in realitate caderea drastica de la 130Hz din maximum acoustic power???

caderea aceea nu este realanu se ia in calculraspunsul real este cel de la "custom amplitude"problema bass box-ului este ca se increde in X-max pana in panzele albe.
Link spre comentariu

Din punct de vedere al unui material muzical nu vei avea parte de curse asa de mari, dar pe program sinusoidal vei avea parte de curse asemanatoare, dar nu cred ca la fel de mari.Faza cu Maximum acoustical power e ca de la o anumita frecventa, si la o anumita putere se trece de Xmax, iar acel plot parca iti arata acel grafic unde ai o relatie infunctie de frecventa si de miscarea partii mobile a difuzorului, adica mai simplu spus la cati dB poti aveam exact pana la inceperea depasirii Xmax. Graficul acela arata asa de rau pentru HP-18W deoarece acest difuzor are un Xmax de 2 mm. Oricum acest lucru nu inseamna ca se va distruge daca cursa memebranei depaseste 2 mm, si se va strica atunci cand se va depasii Xmech-ul, care parca ii zice si Xlim.In concluzie stai linistit, ca daca vei folosi un filtru hightpass ca sa-i limitezi cursa sub 35-40 Hz nu vei avea probleme deloc.

Link spre comentariu
Vizitator sergent

Avand in vedere ca sunt nou, nu datii!!!O parere: subwoofer-ul auto are o mare problema SPL mic ceea ce implica folosirea unui amplificator destul de puternic pentru al face sa sune bine si de ce nu tare!Eu unul am folosit pentru casa un JBL de 12" in compresie de 22L si intradevar suna bine dar nu avea SPL satisfacator. Cei drept nu foloseam nici un amplificator prea puternic(100W).In schimb daca introduci un filtru subsonic si un mic (bassbust) sa il corectezi tocmai acolo unde compresia incepe sa coboare (pe la -6dB fata de frecventa de rezonanta) obtii rezultate destul de bune! iti infunda urechile destul de bine.Acum am trecut pe un MTX care are un SPL mai bun dar nu coboara in frecventa(bagat tot intr-o compresie de 22L) decii...

Link spre comentariu

dc nu faci incinte br? ai putea sa cobori mai bine in frecventa si nici nu ai avea nevoie de putere suplimentara la acele frecvente unde faceai tu "bassbust"

pt ca bassreflex-ul nu va suna niciodata atat de bine ca si sealed-ul... :yawinkle:
Link spre comentariu
Vizitator sergent

Ar mai fi o versiune! In cazul in care ai si putin spatiu si optezi pentru un subwoofer de 12" poti incerca transmission line! Dar pentru acest gen de incinta eu asi recomanda un subwoofer de dimensiuni mai mici, chiar de 8"! Eu am incercat cu un difuzor sony de 15cm cu diametrul efectiv al conului de 10 cm si am ramas placut surprins! :rolleyes: (intr-o camera de 20m^2). Chiar l-am folosit ca subwfer si suna destul de bine! Intradevar ca nu aveam aceeasi energie ca la un dif. de dimensiuni mari dar il auzeam(nu il simteam) plus ca nu putea dif. sa suporte decat 30W! Pentru casa merge incercat!!

Link spre comentariu

pt ca bassreflex-ul nu va suna niciodata atat de bine ca si sealed-ul...

poti sa zici ca o incinta suna bine si daca reda cat mai bine gama de frecvente pt care este proiectata; in cazul unui sub, ar fi extensia cat mai buna a joaselor, ceea ce cu o incinta inchisa e mai greu (fata de br)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pt ca bassreflex-ul nu va suna niciodata atat de bine ca si sealed-ul...

poti sa zici ca o incinta suna bine si daca reda cat mai bine gama de frecvente pt care este proiectata; in cazul unui sub, ar fi extensia cat mai buna a joaselor, ceea ce cu o incinta inchisa e mai greu (fata de br)
eu ma refer la GD mic, la lipsa defazajului introdus de bassreflex, per ansamblu ma refer la calitatea sunetului, si sunt dispus sa renunt la cantitate pt calitate :yawinkle:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări