Vizitator ultrastu Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Am sa incerc si varianta aceasta ! Cam cat ar ajunge un releu de genul asta impreuna cu plutitorul?Cum se va indica nivelul in momentul in care plutitorul se afla intre 2 relee? preactic schema ar arata cam asa : Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Pai campul magnetic se va inchide prin unul dintre releele invecinate, magnetul fiind ,,atras,, de cel mai apropiat releu. Din experimentele personale, am constatat ca intre relee trebuie lasat un spatiu de circa 1-2 cm, chiar mai mare. Distanta de la care releul a fost actionat ferm a fost de 1 cm cu magnetul din imagine (metalic 6mm grosime si 25mm lungime, nu prea puternic) dar se poate mari prin folosirea unui magnet mai puternic cu neodym recuperat de ex. din harddisk-uri defecte. Releele pe care le am au 5mm grosime si 50 mm lungimea balonului de sticla. In imagine am indicat o metoda de alternare a releelor pe verticala (pentru folosirea unui magnet cilindric recomandat in acest caz)Singura dificultate va fi gasirea magnetului care trebuie sa fie lung de circa 20-30mm si suficient de puternic sa anclanseze releele de la circa 2cm el fiind inchis intr-o eprubeta sau flacon de sticla si flaconul culisand intr-un tub de sticla sau plastic lipit de peretele vasului. Tubul va avea rol de ghidaj si va tine mereu magnetul in dreptul releelor, lichidul ridicandu-l la nivelul maxim existent in vas. Link spre comentariu
costi002 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Cat de mare este recipientul? Nu poate fi cantarit? Nu se poate monta un senzor de presiune in fundul butoiului? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Se poate monta si un GPS in plutitor si aflam in timp real pozitia lui in butoi, daca vrem solutii extreme Eu zic sa venim cu solutii realiste si cu cheltuieli rezonabile icon_jook Link spre comentariu
costi002 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Ma scuzati ca am am intervenit in vanzarea dvs de magnetei si relee reed. De 2 pagini vorbiti de aceasi metoda. Ma mir ca nu ii spuneti sa masoare volumul cu o prajina gradata. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 In locul releelor REED se pot folosi si senzori Hall,schema fiind tot la fel de simpla. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Bravo .... de astia si uitasem....mai bine chiar decat releele. Mai mici si mai sensibili si la fel de ieftini. Link spre comentariu
Vizitator ultrastu Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Ma scuzati ca am am intervenit in vanzarea dvs de magnetei si relee reed. De 2 pagini vorbiti de aceasi metoda. Ma mir ca nu ii spuneti sa masoare volumul cu o prajina gradata. ..... eventual cu degetu'..... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Pai mai avea sa te invete sa pui un computer pe fundul vasului si ala sa calculeze nivelul fata de cel al marii.... si sa ti-l trimita prin apel GSM Link spre comentariu
Vizitator ultrastu Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 .......caut si o pompa peristaltica la 12 sau 24 de volti !daca aveti vreo una si nu va trebuie dati un semn..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum