Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator tel.la aparat radio

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

oare exista vreo posibilitate de a putea folosi un incarcator de telefon la un aparat radio,si aici ma refer de a elimina acel bruiaj dat de choper printro metoda de filtrare?multumiri anticipate

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

3

• Spitfire

2

• Dr.L

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Si unele alimentatoare in comutatie de la incarcatoare de telefoane mobile pot fi folosite la alimentarea radio. Conteaza mult frecventa de lucru a sursei si calitatea filtrarii, care in cazul telefoanelor nu e critica dar pentru aplicatii sensibile la brum cum sunt radiourile....

Unul din factorii deranjanti la sursele in comutatie este producerea unor armonici ce interfereaza cu oscilatorul local al radiourilor, rezultand zgomote (batai) de frecventa mai ridicata decat brumul de retea.

Link spre comentariu

Incarcatorul de Samsung de care zic este o mica sursa in comutatie, dar lucreaza pe frecventa mult mai mare decat celelalte, in plus tensiunea la iesire este fix 5V, nu urca in gol la 7-8V precum la incarcatoarele de Nokia. Nu pare sa iaba riplu pe iesire, nici daca se alimenteaza un preamplificator cu aceasta sursa nu perturba cu ceva functionarea lui.

Link spre comentariu

unele incarcatoare in comutatie merg fara probleme, altele trebuiesc modificate putin. eu am intalnit cazuri de incarcatoare care introduc brum si l-am eliminat in felul urmator:-am schimbat condensatorul de filtraj de pe iesire cu unul de 2200-3300μF,-pe firele de iesire (in interiorul incarcatorului) am pus un tor de ferita recuperat din becurile economice,-tot pe firele de iesire (firul din exteriorul incarcatorului) am pus inca 2 toruri de ferita (nu conteaza distanta dintre ele, pot fi si unul langa celalalt)....daca este suficient spatiu in incarcator se poate introduce si un filtru de deparazitare recuperat dintr-o sursa ATX sau doar bobina din filtrul de deparazitare, acesta se introduce pe intrare 220vca, atat pe faza si pe nul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări