Radiotelegrafist Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 oare exista vreo posibilitate de a putea folosi un incarcator de telefon la un aparat radio,si aici ma refer de a elimina acel bruiaj dat de choper printro metoda de filtrare?multumiri anticipate Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Nu.Foloseste un traf (sunt niste adaptoare mai vechi care sunt cu traf). Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 dle.dr.l pe acelea le stiam oricum cel putin sunt multumit ca mia iesit din cap ideea aceasta.multumesc Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Incarcatoarele de Samsung care dau 5V/700mA merg perfect la orice aparat audio, fara nici un bruiaj. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 dle.spidfre nu ati specificat daca este sau nu cu choper Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Si unele alimentatoare in comutatie de la incarcatoare de telefoane mobile pot fi folosite la alimentarea radio. Conteaza mult frecventa de lucru a sursei si calitatea filtrarii, care in cazul telefoanelor nu e critica dar pentru aplicatii sensibile la brum cum sunt radiourile.... Unul din factorii deranjanti la sursele in comutatie este producerea unor armonici ce interfereaza cu oscilatorul local al radiourilor, rezultand zgomote (batai) de frecventa mai ridicata decat brumul de retea. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Incarcatorul de Samsung de care zic este o mica sursa in comutatie, dar lucreaza pe frecventa mult mai mare decat celelalte, in plus tensiunea la iesire este fix 5V, nu urca in gol la 7-8V precum la incarcatoarele de Nokia. Nu pare sa iaba riplu pe iesire, nici daca se alimenteaza un preamplificator cu aceasta sursa nu perturba cu ceva functionarea lui. Link spre comentariu
mitokadona Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 unele incarcatoare in comutatie merg fara probleme, altele trebuiesc modificate putin. eu am intalnit cazuri de incarcatoare care introduc brum si l-am eliminat in felul urmator:-am schimbat condensatorul de filtraj de pe iesire cu unul de 2200-3300μF,-pe firele de iesire (in interiorul incarcatorului) am pus un tor de ferita recuperat din becurile economice,-tot pe firele de iesire (firul din exteriorul incarcatorului) am pus inca 2 toruri de ferita (nu conteaza distanta dintre ele, pot fi si unul langa celalalt)....daca este suficient spatiu in incarcator se poate introduce si un filtru de deparazitare recuperat dintr-o sursa ATX sau doar bobina din filtrul de deparazitare, acesta se introduce pe intrare 220vca, atat pe faza si pe nul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum