cearda Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Am un transformator de 12v- 50A,daca l-as rebobina (sa scoata 2v )as putea lipi baterii cu el?Ma refer la lipirea bateriilor intre ele (cu tabla care se foloseste la lipirea celulelor solare).S-au cati volti si amperi as avea nevoie ca sa lipesc baterii intre ele cu un transformator? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Tu cauti de fapt sudura in puncte.Cauta pe forum, ca sunt cateva proiecte, pe care le poti folosi inlusiv la lipirea terminalelor pe acumulatori.2V*50A = 100W. S-ar putea sa-ti trebuiasca un curent mai mare, nu stiu... Link spre comentariu
cearda Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Si daca as bobinea transformatorul cu mai multe infasurari de cate 2v,nu cresc amperii? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Da o cautare pe google dupa expresia "aparate de sudura in puncte" si arunca-ti un ochi prin cateva din link-urile care vor rezulta, ai sa vezi despre ce curent se discuta la asemenea aparate apoi te lamuresti. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Si daca as bobinea transformatorul cu mai multe infasurari de cate 2v,nu cresc amperii?Daca sarmele sunt in paralel (lungime identica), da, creste curentul, fara alte probleme."Cresc amperii" e o expresie de camp. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Pentru a obtine curent maxim din acel transformator, eu te sfatuiesc sa nu folosesti sarma, ci bara de cupru masiva, indoita. Poti folosi cu succes o bucata de teava de cupru batuta si indoita. Eu am un ,,pistol de lipit,, de mari dimensiuni cu secundarul format dintr-o singura spira din cupru masiv de 80x5 mm. Curentul masurat prin ansa de 5x3mm a fost de 800A. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Si totusi din cate observ la aparatele de sudura in punct din comert se vorbeste de curent de ordinul kA... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Daca vrea sa sudeze table subtiri (sub 0,5 mm) merge si sub 1000A. Link spre comentariu
capabilu Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Si daca as bobinea transformatorul cu mai multe infasurari de cate 2v,nu cresc amperii?Cauta un traf de cuptor cu microunde, dai jos secundarul si bobinezi 2 spire cu cablu de 16.....36mmpsau bara,platbanda...etc Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Dupa cate stiu eu asemenea aparate au o baterie mare de condensatoare care ajuta la sudura in puncte (deci e in c.c.). Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Repet, la sudarea tablelor subtiri, despre care vorbea cearda, nu trebuie mii de amperi. Era in revista Tehnium, nu mai stiu numarul, realizarea unui astfel de transformator de sudura in puncte pentru sudura tablelor subtiri. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Exista si varianta cu condensatori. Si pe forum e un proiect, cu un condensator auto de 1F. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum