Vizitator ccorneliuss Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Buna Ziua ,Mi s-a stricat o telecomanda de la alarma auto ( o chinezarie ) , butoanele sunt intregi , bateria noua , insa nu se mai aprinde ledul .Ce se poate strica la ea ?Atasez fotografii ...Multumesc ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Bateria buna e o conditie necesara dar nu suficienta.Asigura-te ca face contact cu cabajul,si acele contacte nu sunt oxidate sau cu lipitura rece.Verifica si LED-ul,poate o fi in greva(dar in cazul asta ar fi trebuit totusi sa emita cate ceva).Tranzistorii SMD care se vad acolo se pot masura,deci nu intra la socoteala,pt ca am banuit ca ai facut-o deja.Intrebarea e destul de hazlie,ai un montaj cu un singur integrat,si intrebi ce se poate defecta... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Spalati bine cablajul cu alcool pur si pe sub integrat.E posibil sa fi facut condens din cauza trecerilor de la rece la cald (am vazut celular facut varza asa). Contactele se verifica bine, nu doar vizual, ca sunt intregi.Puneti ohmmetrul pe ele, sau o lampa de continuitate cu bec, sa vedeti daca sunt bune.Contactele sunt cel mai des cauza problemelor la aceste telecomenzi. Rar se mai duce si softul, la cele cu controler.De la cazaturi se mai duce si cuartul.Incepeti cu verificarea butoanelor totusi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 De la condens mai rar,nu am prea intalnit,pt ca in general piesele si placa au volum mic si inertia termica e mica si ea,nu prea are cand sa faca condens,in schimb am intalnit depuneri de saruri de la lichidul din baterie la cele cu alimentare de 12V cum e si asta.fix pe tranzistorul final,cuplat la circuitul antena.Diferenta e ca aia comanda LED-ul,numai ca nu avea nici un efect asupra receptorului nici de la 1 m de masina.Prin curatare,si-a revenit,dar la asta ori e prea simplu si e defect de alimentare,ca prea nu face nimic,ori e dus integratul de batranete,si atunci slaba nadejde sa-i mai faci ceva.Tastele nu pot fi duse toate odata,deci putin probabil sa fie de la asta,ar trebui macar una sa-si faca treaba,dar merita verificat tot ce se poate verifica,incerca tot ce se poate prin curatare,lipire contacte, inainte de a o arunca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum