Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Copiere de pe casetă pe casetă (audio)

ctepeo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dominicue

7

• zal

6

• q_acdc

4

• ctepeo

3

Top autori în acest subiect

Ambele versiuni sunt bune, calitatea copierii fiind dictata de calitatea deck-urilor binenteles.Totusi, un dublu deck ofera un traseu mai scurt intre cele doua casete.

Link spre comentariu

Eu cred ca importante sunt calitatea deck-urilor, calitatea casetei de copiat si a celei pe care vei copia.Daca sursa e de slaba calitate(caseta de copiat) atunci restul nu prea mai are importanta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator meddle

Cred ca un deck dublu isi face treaba. Ar fi bine caseta pe care inregistrezi sa fie noua, sau cat mai putin uzata - banda dreapta, in stare buna. Si sa stergi capetele de redare si inregistrare inainte de a inregistra, si cand intorci caseta invers - sau dupa aprox 30 min de redare. Recomand daca ai optiunea de "hi-speed", sa nu o folosesti, deoarece scade mult calitatea.Daca poti face teste cu ambele situatii, si apoi sa alegi cu urechea, ar fi si mai bine! :)

Link spre comentariu

Prefer intre 2 deck-uri. Incomparabil cu celelalte variante. Spunea cineva si de un EQ intre ele. Trage tu la rece, ca apoi, la redare sa folosesti EQ-ul. Eu asa am facut mereu. De gustibus, non disputandum !!!Toate bune!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Poate findcă cele ieftine de pe piaţă sînt fabricate sub orice critică. Cele ce veneau în cutia casetofonului pe vremuri erau foarte bune, deşi semănau cu astea de doi bani de azi. Habar nu aveam pe atunci de calităţi diferite la cabluri, toate erau la fel de bune. Atenţie că multe cabluri ''de calitate'' au doar învelişul gros, colorat şi inscripţionat frumos, partea cea mai importantă firul şi ecranul sînt la fel de subţiri ca la cele ieftine.

Link spre comentariu

Poate findcă cele ieftine de pe piaţă sînt fabricate sub orice critică. Cele ce veneau în cutia casetofonului pe vremuri erau foarte bune, deşi semănau cu astea de doi bani de azi. Habar nu aveam pe atunci de calităţi diferite la cabluri, toate erau la fel de bune. Atenţie că multe cabluri ''de calitate'' au doar învelişul gros, colorat şi inscripţionat frumos, partea cea mai importantă firul şi ecranul sînt la fel de subţiri ca la cele ieftine.

Daca vrei un cablu un calitate , iti cumperi cablu OFC la metru ( numai bine la cumparare poti sa vezi si ce sectiune are firul central , tresa masa , izolatie fir central mantaua exterioara etc) , mufe rca de calitate ( nu din cele cica aurite ) si iti faci cablurile dupa pofta inimii.Cablurile de-a gata chiar si cele cu design de high-end sunt niste facaturi ordinare , asa cum spuneti si dumneavoastra mai sus cu mantaua izolatoare groasa si firul central cat firul de par, de mufe nici nu mai vorbesc acoperite cu galbeneala( cica aurite .. vezi sa nu!!! ) de iti ia ochii , insa in realitate sunt un r..h..t !
Link spre comentariu

Cel mai bun cablu audio e cablul... de antenă de pe vremuri, evident că varianta cu liţă centrală. Avantaje: solid, bine ecranat, capacitate parazită foarte mică, izolaţie de pînă la 1kVcc...Dezavantaje: nu prea frumos, nici prea flexibil, tot mai rar...Aşa că unde vedeţi atîrnînd pe bloc un astfel de cablu, iute să-l luaţi.

Link spre comentariu

Eu as zice sa folosesti un deck-dublu la care casetele se aseaza una in spatele celeilalte;asa copia va fi identica cu originalul cel putin in privinta vitezei.Au fost mai rare astfel de modele,dar cred ca mai sunt de gasit;pe acelasi ax calca ambele role presoare.

Link spre comentariu

Nimeni nu spune si tipul casetei(metal,chromdioxid) s-au redare,inregistrare cu sistem dolby.

Eu folosesc doar casete metal , iar dolby C doar la redare , pe inragistrare fara nici un dolby mai ales ca sursa de pe care trag este digitala , asa ca nu am nevoie de dolby si alte corectii pe inregistrare.In fine pana la urma e chestie de gust....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări