Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas comparator

enjoy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu cnc

2

• DanuAL

2

• pasbogdan

2

• enjoy

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Important este ca echipamentul mobil sa se miste usor, uniform fara joc vizibil si sa nu agate, sa nu revina la pozitia initiala. Se apasa usor tija si se elibereaza foarte usor (nu cum fac unii care lasa echipamentul sa revina cu soc, sunt sanse sa pice acul indicator de pe ax), indicatia acului indicator trebuie sa arate aceeasi valoare.Este drept ca sculele de firma au preturi mai mari, sunt mai atent lucrate si mecanisme mai precise.Se pot gasi scule bune si in targuri de vechituri, la preturi ridicole iar daca merge greu tija se pot repara.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se apasa usor tija si se elibereaza foarte usor (nu cum fac unii care lasa echipamentul sa revina cu soc, sunt sanse sa pice acul indicator de pe ax), indicatia acului indicator trebuie sa arate aceeasi valoare.

Radu, nu suntem farmacisti! Cand centrezi cate-o piesa, mai dai cu bronzu'n piesa, tu ti cu mana de tija, sa nu atinga tija ceasului piesa in timp ce-o centrezi? Si atunci apare socu'.Un ceas comparator care agata, vorbim de alea de prin targuri - NU-L cumpara! N-o sa-l poti repara cum trebuie! Ar trebui dus la un centru metrologic(exista acolo ''depanatori''/reparatori), iar acolo preturile sunt imense - si pentru reparatii si ptr. eliberarea unei hartii, precum ceasu' ala e in ''standarde''.Era unu pe okaziiro care vindea ceasuri comparatoare romanesti noi. Ti-l recomand pe ala decat de pe ebay-china.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se pot folosi cu incredere ceasuri romanesti produse de mecanica fina.Gasesti pe internet pe site gen ebay versiune romaneasca(nu stiu daca e acceptata postarea unui link,desi nu sunt vanzator) comparatoare mecanica fina noi la preturi decente.Orice numai varianta chinezeasca de buget redus sa nu fie.Romanesc,rusesc,mitutoyo daca ai buget.

Link spre comentariu

Important este ca echipamentul mobil sa se miste usor, uniform fara joc vizibil si sa nu agate, sa nu revina la pozitia initiala.....................

Sa revina la pozitia initiala.
Link spre comentariu

Eu am cumparat de aici http://www.uni-max.ro/ceas-comparator-cu-suport-magnetic/d/. A costat 70 lei transportul, nu e prea convenabil dar din tara magazin online chiar n-am gasit. Nici ceasul nu e extraordinar, agata putin la revenire (cateodata, nu mereu). In rest e solid, are cutie de plastic (in care cu greu reusesc sa-l rearanjez ca sa incapa suportul) si baza magnetica destul de grea.

Link spre comentariu

Eu am cumparat de aici http://www.uni-max.ro/ceas-comparator-cu-suport-magnetic/d/. A costat 70 lei transportul, nu e prea convenabil dar din tara magazin online chiar n-am gasit. Nici ceasul nu e extraordinar, agata putin la revenire (cateodata, nu mereu). In rest e solid, are cutie de plastic (in care cu greu reusesc sa-l rearanjez ca sa incapa suportul) si baza magnetica destul de grea.

Pe asta m-am gandit sa-l cumpar pentru ca mai vroiam sa mai iau ceva de la ei.
Link spre comentariu

Nu te sfatuiesc sa cumperi un ceas a carui provenienta,fiabilitate si precizie nu este cunoscuta si garantata.Despre mitutoyo am auzit toti.Daca nu sunt bani pt asa ceva un ceas umf este ideal.Ceva in genul:http://www.tocmai.ro/ceas-comparator-13460521.htmlDaca ai rabdare si cauti pe okazii.ro gasesti comparator umf cursa 10mm NOU la 50 ron,cat am platit eu pt unul de-al meu,pe care nu il folosesc.Folosesc tot antichitatea care o am pe suportul magnetic si pe trusa de masurat interioare.

post-67579-139829753565_thumb.jpg

post-67579-139829753576_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări