Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit SDR G11 plus multi filter band

florint

Postări Recomandate

Balun-ul folosit este in varianta asta http://www.spirat.com.au/vk5zvs/pic32.htm .

Am folosit cablu litat UTP si miezurile CST29/19/7.5-4S2 cate doua, unul peste altul deoarece au grosime mica 7,5mm,

Rezistenta de 390 ohmi am realizat-o din grupari serie paralel si cred ca va duce linistit 10W cat am eu puterea de emisie.

Antena merge bine si in banda de 80m. Cand am sa primesc analizorul am sa vad mai exact.

Locatia este destul de proasta cu blocuri de jur in prejur si vegetatie multa (copaci) iar inaltimea medie la care este antena este de aproximativ 4m.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Astazi am ridicat de la posta kitul analizor de antena. Dupa 8 ore de munca cu pauze lungi si dese l-am terminat si functioneaza.

Calibrarea se face cu mufa BNC la gol si in scurt iar calibrarea frecventei am sa o fac maine ca ma dor ochii de atat uitat prin lupa.

Am masurat antena T2FD iar rezultatul nu este promitator, pare ca mai trebuie lungita daca calibrarea analizorului a reusit.

post-178916-0-55256100-1408645442_thumb.png

Link spre comentariu

Pentru a mai reduce din zgomotul de intrare pe partea audio am comandat de la rfsystem un separator galvanic. Cand ajunge am sa pun capturi de ecran cu diferentele inainte de montare separatorului si dupa.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Nu am vazut sa scrie nicaieri ca la iesirea lui IUOTB trebuie impedanta la jumatatea lui IUOT. M-am uitat in documentatie si vad ca la iesire sunt doua tranzistoare idenpendente pentru IOUT si IOUTB.Ar trebui musai sa fie impedanta lui Z_IOUTB=Z_IOUT/2?

Sigur, pe iesire ai 100 de Ohm si e decuplata; cealalta iesire are 200Ohm si la iesirea din filtru ai alta rez. de 200Ohm. Asa ca, cele doua R de 200Ohm in paralel fac 100Ohm si deci acelasi curent circula prin cele doua iesiri. Bine ar fi ca la iesirea din filtru sa ai un amplificator de banda larga cu care sa mai amplifici semnalele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări