Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit SDR G11 plus multi filter band

florint

Postări Recomandate

Cine stie unde gasesc inele de ferita T37-2 in Romania de preferat sau in Europa deoarece lipseste una din cele 16 bucati necesare la filtru.LE: Rectific 15 trebuie sa fie. Dar apropo unde se gasesc totusi ferite in Romania?

Link spre comentariu

Placa mea de baza de la desktop are ca sound intern asta VIA VT1708S 8-Channel High Definition Audio CODEC si vad ca pot seta 24bit/192kHz pentru intrare si iesire. Am sa vad la teste daca este adevarat.

Link spre comentariu

Florin, eu am facut un DDS cu AD9850, asa cum se vede in josul paginii de aici: viewtopic.php?f=217&t=12580&start=150 ; arata cam asa: download/file.php?id=31817&mode=view . Schema mi-am conceput-o avand ca element central un microcontroller din familia 80C51; firmware am folosit de la DL4JAL, versiunea din 1997 http://www.dl4jal.eu/ . Acolo gasesti si sursele in asembler pt 80C51.

Schemele mele le gasesti la subiectul respectiv, aratat mai sus. Am constatat (o zic si altii) ca nivelul la iesirea DDS scade o data cu frecventa, dar este suficient pentru a ataca un SDR, care oricum pana la urma devine dreptunghiular.

Am intentionat si eu sa fac un transceiver autonom si SDR, dar am avut alte prioritati si am lasat-o putin balta. Pentru asta m-am inspirat de la OH2NLT, http://www.kolumbus.fi/~ks9292/ . Eu il consider printre cei mai productivi in domeniul conversiei directe.

Link spre comentariu

Ma bucur Sebi ca ne reintalnim si multumesc de link-uri.

Ca de obicei a iesit lucrare de maestru DDS-ul.

Scopul imediat a lui AD9850 este sa-mi fac un generator de semnal pentru a calibra S-metrul dupa care am sa-l transform intr-un vobulator probabil, ca sa am cu ce-mi masura filtre si restul in proiectele viitoare.

Ma gandesc sa folosesc AD9850 la banda de 160m si 80m ca este mai stabil acolo iar pentru 10m am un oscilator de kemo stabil din cate vad

http://www.kemo-electronic.de/en/Radio- ... ter-6W.php

Am sa comand de la tme si LTC1799 ca tare mi-a placut din simulari si vad ca nu este foarte scump si cred util prin casa omului.

Link spre comentariu

AD9850 este un DDS stabil, asa cum orice DDS este stabil. DDS au mici probleme cu zgomotul, asa cum defineste insasi Analaog Devices, dar ceva mai bun pentru o banda asa de larga inca nu s-a descoperit. Sunt si tehnici mai alambicate care cuprind un DDS, insa chiar si un simplu DDS poate satisface exigente ridicate in realizarea de echipamente de radiocomunicatii.Pentru realizarea unui SDR, DDS chiar este recomandabil, mai ales cand este vorba de utilizarea de mixere cu chei MOS, cand semnalele sunt dreptunghiulare in quadratura. AD9850 merge bine pana la 30MHz iar AD9851 chiar mai sus. Nu vad de ce nu ai face SDR cu el? Pentru calibrare S-metru poti folosi orice oscilator la care-i cunosti nivelul la iesire, nu trebuie sa ai cine stie ce stabilitate.

Link spre comentariu

Tocmai ca sa nu bag DDS-ul pentru calibrator de semnal am comandat astazi 4 cristale de: 3,579545MHz; 7,3728MHz; 10,24MHz; 14,31818MHz si am hotarat sa-mi fac calibratorul din link-ul pus de Razvan http://www.norcalqrp.org/files/NorCal_S9_Assy_V1.pdf

Acuma stau si ma uit la ce am realizat pana in prezent ca nu pot incheia receptia pana nu fac rejectia imaginii si calibrarea S-metrului iar pentru asta am nevoie de calibrator cat de cat stabil in toate benzile.

Am montat placa cu filtru si am verificat daca prin schimbarea benzilor releele lucreaza si totul este Ok.

De altfel deoarece nu am nici antena m-am gandit sa-mi fac asta http://yo3ihg.blogspot.ro/2009/05/unun- ... ilare.html ca sa ingropesc o antena. Am gasit la tme miezurile astea T157-2 si T130-2 de la Micrometals si vad ca folosesc aceeasi codificare ca si Amidon, cred ca maine ajung la mine.

Link spre comentariu

... Am gasit la tme miezurile astea T157-2 si T130-2 de la Micrometals si vad ca folosesc aceeasi codificare ca si Amidon, cred ca maine ajung la mine.

Miezurile alea sunt din pulbere de fier, nu din ferita. Pulberea de fier are caracteristici potrivite pentru filtre si circuite rezonante, nu pentru transformatoare de banda larga. Va merge prost si va irosi multa putere (oricum SWR-ul va fi "in pom" in cam toate benzile). Legendele urbane sunt pline de asemenea improvizatii.Da-i un email lui YO7CKQ si cumpara de la el un FT82-43 sau mai mare (FT140-43 e bun de 100W), fa 5-7 spire trifilare (paralel, nu rasucit) pe el si iti iese un UnUn 9:1 decent. Oricum, vei avea nevoie de un tuner ca sa duci SWR unde trebuie, poti folosi unul din torurile alea din pulbere de fier pentru bobina si impreuna cu un condensator variabil faci o retea in L, daca faci destule prize pe bobina ar trebui sa poti acorda orice antena.Inca o chestie, daca ai curent de mod comun pe cabul de la antena s-ar putea sa ai comportament ciudat cu SDR-ul (se deconecteza USB cand dai TX, te auzi in difuzoare etc).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări