Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Palpait lumina tv lcd LG- ce sa fie invertor sau neoane ?

philipssharp

Postări Recomandate

Va salut !Am un tv lcd LG model 32lf2000 la care imi palpaie/pulseaza la secunda lumina de la panel in mod uniform pe toata suprafata lui.Acest lucru se intampla doar daca reglez sursa de lumina sub valoarea de 100 , de la 99 in jos apare acest defect.Cu setare la maxim 100 nu face asa.Am masurat in mufa invertorului si tensiunile sunt bune .Am observat ca si tensiunea de PWR_DIM care scade sau creste in functie de reglarea sursei de lumina din meniu este ok .Are 3.1v cand scala este reglatala maxim 100 si scade in functie de reglaj.Am masurat in timp ce imi apar acesta palpaire la dispay si PWR_DIM nu fluctueaza.Si celelalte tensiuni de la mufa invertorului sunt ok si nu fluctueaza o data cu lumina panelului.Eu banuiesc invertorul ,neoanele daca ar fi vreunul defect nu trebuia sa se vada ceva intr-o margine in dreptul lui ???La mine palpairea luminii are loc pe toata suprafata panelului .Am vazut pe placa invertorului are doar 4 condensatori mai ciudati ca si valoare 270uf/35v, vizual par ok ,nu sunt umflati .Poate s-a mai confruntat cineva cu acest defect si a gasit rezolvare sa ma ajute si pe mine cu un sfat.Multumesc anticipat !

post-20053-139829738691_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philipssharp

8

• dan cod

6

• validae

4

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum as putea sa le verific,care ar fi metoda?Am uitat sa specific ,poate are importanta:cand palpaie lumina la panel se aude un bazait in zona invertorului care scade si creste in intensitate in acelasi timp cu palpairea.

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca in cazul meu se exclude invertorul ca fiind cauza defectului.Eu ma gandea ca daca e doar un neon trebuie sa palpaie in dreptul lui .Sa fie toate defecte sau cum ?

Link spre comentariu

Nu e nimic exclus acolo....poate fi invertorul sau lampile.Ti s-a indicat ca ar fi bine sa alimentezi invertorul din sursa externa, daca ai posibilitatea, ca sa excluzi o alimentare necorespunzatoare.Ai schimbat electroliticii din secundarele sursei ? Schimba-i ca nu sunt multi si nici scumpi, si vezi daca mai face asa....

Link spre comentariu

O sa alimentez placa invertorului folosind o alta sursa de tv lcd.Ce trebuie sa urmaresc dupa ce fac acest lucru ?Pe placa invertorului am 4 condensatori mai ciudati ca valoare 270uf/35v .As vrea sa-i schimb desi nu sunt umflat.Nu stiu daca o sa gasesc unii identici ,pot pune altceva in locul lor de valoare apropiata si ce anume?

Link spre comentariu

Am schimbat toti condensatorii electrolitici din sursa si pe cei 4 de la invertor --defectul este acelasi.Am anulat pinul PWM-DIM din mufa care vine la invertor si ecranul nu mai palpaie dar nici nu mai pot regla sursa de lumina ,sta la maxim probabil .Am probat si cu alta sursa ,alimentare 24 v si comanda de invertor 5v dar nu palpaie nimic (fara a lega PWM-DIM deoarece acela vine din placa de baza).Am observat ca la mufa invertorului acolo unde vine legat PWM-DIM (cu firul care vine de la sursa in acea mufa scos) am 5 volti. In mufa sursei de unde pleaca PWM-DIM spre invertor (cu acel traseu anulat dintre sursa si invertor) am maxim 3.2 v(cu sursa lumina la maxim) si scade pana la 0.6 v (cu sursa de lumina la minim) ,deci comanda din placa de baza vine corect.Parerea mea este ca defectul ar fi la invertor sau la vreun neon.Cum imi dau seama daca unul sau mai multe neoane sunt defecte ,se vede cu ochiul liber ???

Link spre comentariu

Testeaza-le pe rand (lampile) cu un invertor de proba, masurand curentul consumat cu fiecare si comparand iluminarea data. Sau incearca cu invertorul original, dar trebuie sa fentezi protectia circuitului, altfel invertorul detecteaza avarie si intra in st-by.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări