Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Daca construiesc tuburi din pvc de bass reflex ce contin coturi apar sau nu armonici suplimentare deranjante sau defazari ale sunetului?Multumesc :smt001 . Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Octombrie 6, 2006 Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Cum adica contin colturi?Sunt dreptunghiulare? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Bogdi ..... omul a zis coturi - nu colturiCPX - nu e nici o problema daca tubul bass-reflex are coturi .... conteaza lungimea si diametrul luipt incinte de subwoofer cu difuzoare auto - un incinta este mica si frecventa de acordaj este coborata ..... este necesa folosirea unui tub bass-reflex de diametru mariso (70 - 100 mm) datorita volumului mare de aer care circula pe acolo din cauza curselor mari pe care le face membrana difuzorului, iar in felul asta se recomanda folosirea tuburilor cu coturi pt a putea sa incapa un tub de vreo 25 cm (de exemplu) intr-o incinta cu dimensiuni reduse ..... un fel de "incoloceala" a tubului in incintacred ca ai inteles ce vreau sa zic Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Oops :smt021 Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 7, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Exact acesta incalceala a tubului imi trebuie si mie tot datorita adancimii insuficiente a incintei.Coturile le-am luat din comert si nu sunt foarte rotunde peste tot( mai ales in interior).Le voi finisa putin si sper sa sune bine in final... Link spre comentariu
Extrem Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Adi...cotul are rol si in zgomotul pe care il produce aeru care iese pe tub.Cu ajutorul unui cot acel zgomot scade f mult ==> un bass placut si fara vajaituri Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 cu atat mai bine :smt003 Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 7, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Mai am totusi o nelamurire :smt001 ...tevile fiind mari se pierd cam 4 litri din volumul total de ~ 50 de litri.Desi am simulat cu tot cu volumul pierdut din incinta si nu par sa apara mari modificari in graficul frecventelor pot sa ma astept in practic la modificari care se aud???(apar insa modificari la group delay..acesta scade de la 16 la o valoare mai mica decat 16 in functie de noua lungime a tubului cotit).Eu maresc diametrul tubului de bass reflex pentru a scapa de zgomot dar cum teava trebuie sa fie mai lunga pentru a pastra frecventa de taiere trebuie sa pun coturi.Acestea nu sunt perfect rotunde..sunt rotunde in exterior si au unghi de 90 de grade in interior....nu se pot slefui aproape deloc.. :smt009 Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 diferentele se simt numai "pe hartie"practic - nu se simte Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 5% in plus sau in minus la volum este o cantitate neglijabila, care nu modifica sunetul.Daca treci de 10% atunci ai posibilitatea ca suentul sa fie un pic diferit, adica sa coboare fie un pic mai jos fie sa nu cobaore asa de jos, dar nu pt toate difuzoarele...valabil pt bassreflex bineinteles. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 8, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2006 Nu iese conducta perfect lucioasa..mi-e imposibil sa o fac asa..o fac din bucati de pvc....si acuma am cumparat si ceva pvc care incalzit nu prea vrea sa se muleze...oare vor aparea zgomote....?? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2006 Conductele cotite o sa aiba cam 2*900mm(1.8 metri amandoua!!) si vor ocupa cam 9 litri din totalul de 53...e cam mult...frecventa dorita conform simularilor o obtin de la 2* 560 mm?.Ce sa fac? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum