Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat hifrofor


dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!Am vazut zilele acestea la praktiker 2 hidrofoare "la oferta"Diferentele intre ele nu sunt mari, cu toate ca la pret difera destul de mult.Tind sa il cumpar pe cel mai ieftin, aveti vre-unul din cele 2 montate sa-mi dati un sfat?Pot monta inca un rezervor de 25l in paralel cu cel de pe hifrofor, fara a suprasolicita motorul?Multumesc!

post-5461-139829738625_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • dem3ntor

    2

  • andreivlad1999

    2

  • doru3160

    1

  • blazeu

    1

Top autori în acest subiect

Cat dai atat face! Ambele au performante slabe si sunt de calitate slaba. Poti sa pui o a doua butelie in paralel dar nu iti va folosi la nimic. La puterea pe care o are motorul pompei este suficienta o singura butelie deoarece motorul va porni de mai putine ori decat numarul maxim de porniri/ora acceptat.Daca vrei un produs de calitate gandeste-te la un hidrofor care e cam de doua trei ori mai scump decat cele la care te-ai orientat tu. Vezi un Grundfos, Wilo, Ebara deoarece sunt OK si au service si gasesti si piese de schimb. Un hidrofor de calitate montat corect si utilizat dupa instructiunile producatorului te tine cel putin 10 ani de zile.Cum un hidrofor de calitate buna este cam 1100 lei insemana ca pe luna te costa sub 10 lei adica vreo 30 de bani pe zi.Un hidrofor mai putin bine facut poate sa se defecteze dupa 2-3 ani. Te costa demontarea lui din instalatie, repararea sau inlocuirea cu altul, remontarea. Per total s-ar putea sa iesi mai scump cu unul ieftin. :da

Link spre comentariu

multumesc pentru sfat, pana la urma am mers pe cel mai ieftin, motivul a fost bugetul (la momentul actual.)Daca tine 2 ani, cat e si garantia este bine :)Iar ca si costuri ies tot la 32bani/zi :)Multumesc!

Link spre comentariu

Si eu am fost fortat de "constrangerile bugetare" sa recurg la solutii "ieftine".Ca sfat suplimentar, ti-as recomanda, in masura posibilului sa incerci sa limitezi solicitarea "agregatului":1 Adancime de aspiratie cat mai mica, diametru de aspiratie respectat (standard e 1 tol, vezi cat e filetul intrarii)2 Regim de pornire cat mai rar (preferabil sa "grupati" consumurile, motorul in regim de functionare mai indelungat e mult mai putin solicitat decat in regim de porniri frecvente si functionari scurte. Tot aici ar fi de mentionat evitarea solicitarilor termice si hidraulice, adica sa se poata raci (probabil nu-l veti monta intr-o cutie de tabla "etansa" in bataia soarelui, insa sa fie asigurat un volum de aer in jurul lui, care sa poata circula, si in acelasi timp sa evitati sau macar limitati condensul sau chiar stropirea/inundarea partilor electrice (cabluri, presostat, motor))3 Atentie la dezamorsarea pompei, situatie actuala (seceta), de obicei combinata cu consum marit. Functionarea indelungata fara apa va deteriora simeringul care etanseaza axul pompei (lipsit de racirea cu apa) insa exista si riscul supraincalzirii si arderii bobinajelor motorului, mai ales ca aparatele prezentate au motoare "economice" (sau, in alta viziune, mici, subdimensionate, firave).Ieftinatatea se "realizeaza" pe aceasta cale, precum si prin economii la orice costuri (aluminiu in loc de cupru, izolatii la temperaturi mai joase, omiterea protectiilor, etc.)Bafta!PS Montajul unui volum suplimentar de acumulare este de natura sa ajute in sensul punctului 2; problema e ca sunt niste costuri in plus (sau poate aveti deja balonul suplimentar?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări