Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eagle cad tutorial

slashlinux

Postări Recomandate

Miroase a autorouter!. De ce nu cauti un cablaj deja facut si incerci sa il copii in proiectul tau, asa ca un exercitiu. Totusi proiectarea de cablaje nu e un lucru chiar trivial, mai ales in audio (DAR si in alte aplicatii). Trebuie avut grija de mai multe lucruri decat de conexiunile propriu zise.

In layout-ul tau vad un traseu pe layer-ul top, asta implica un cablaj double-layer, care nu se justifica pentru un singur traseu.

Cateva tip-uri:

1. Asezarea componentelor pe un cablaj e de multe ori mai importanta decat rutarea propriu-zisa.

2. Alege o grosime si o distantiere a traseelor corespunzatoare (functie de curenti si tensiuni).

3. Chiar daca nu poti face rutarea pe un singur strat foloseste rezistoare de 0ohm (sarme) ca sa rezolvi lucrul acesta (nu trece la double layer pentru cateva trasee).

4. Utilizeaza functiile de airwires/ratsnet pentru ordonarea componentelor pe PCB (al 3-lea buton de jos in coloana din stanga).

5. Ai grija la constrangeri mecanice (gauri, dimensiuni cablaj, conectori etc..), astea ar trebui rezolvate primele.

6. Autorouter-ul are si el locul lui, aceasta aplicatie nu este una dintre ele.

Ar mai fi multe de spus. Oricum cauta niste tutoriale video si vezi exact cam ce pasi sunt urmati, iti vei usura mult munca.

ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles/projects/amp-tda2005-bridged.zip uite aici un proiect, il dezarhivezi, il pui in folderul eagle (nu mai tin minte unde e pe W7) apoi deschizi eagle si o sa iti apara.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slashlinux

10

• Ionut Pavel

4

• ratza

3

• costi_b

1

Top autori în acest subiect

Salut,

Pana la urma am facut circuitul de mana..Eu zic ca a iesit bine :da :da :nas:

Posted Image

Pana invat cadsoft o sa le fac de mana.

O parere vreau si eu daca se poate :da

Merci mult

Link spre comentariu

Sfatul meu, pentru orice CAD, e să nu folosiţi niciodată autoroute. NICIODATĂ! Ăla face numai tîmpenii şi nici nu vă pune mintea la contribuţie. Pe urmă vă treziţi că nu merg plăcile cum trebuie.

Link spre comentariu

Salut,Am pus toate piesele pe placa si am alimentat cu 12V si din cauza ca se auzea foarte tare in boxa cand am alimentat si 10% se auzea cu fashait si putin barait.Trebuie neaparat sa ii pun un potentiometru cu 3 pini si un filtru la trecerea curentului catre boxe?Multumesc :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări