slashlinux Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Salut, M-am apucat sa invat EagleCad si ca sa inteleg mai bine cum functioneaza m-am apucat sa fac un circuit simplu si anume sa fac un amplificator cu un tda2005s si cateva alte componente, dar in libraria EagleCad nu gasesc acest tranzistor, aveti idee cum il adaug asau cum il gasesc sa-l pot pune pe foaie.. Sunt incepator.. Multumesc mult Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Vezi in libraria linear -> TDA2005T sau da un search dupa TDA2005T, varianta S nu cred ca este, totusi presupun ca sunt compatibile la pini. Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Ce baiat destept Multumesc mult de tot Esti cel mai tare...Am gasit tda2005T, din cate vad are aceiasi pini.. sa folosesc acest tda?Celalalt tda2005s chiar nu exista in alta librarie?Merci Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Un site bun pentru datasheet-uri exista?Daca vreau sa adaug si condensatori si rezistente, transformatorul de 12 v(alimentarea) de ce trebuie sa tin cont in primul rand la condensatori si la rezistenta de marimea lor?Chiar nu imi dau seama.Multumesc anticipat Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Un site bun pentru datasheet-uri exista?Yep. Google se numeşte.Daca vreau sa adaug si condensatori si rezistente, transformatorul de 12 v(alimentarea) de ce trebuie sa tin cont in primul rand la condensatori si la rezistenta de marimea lor?Normal că de mărimi. Cînd vrei să faci cablajul o să te trezeşti că nu se potrivesc. Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Salut,Ok, merci, scuze daca am deranjat, chiar nu am lucrat cu acest soft si mi-ar prinde bine cateva sfaturi inainte sa ma apuc sa busesc ceva.Merci mult Link spre comentariu
costi_b Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Poți sa cauți și aici pentru biblioteci de componente: http://www.cadsoftusa.com/downloads/libraries . Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Nu ai deranjat pe nimeni, stai liniştit. Cel mai mult timp o să-l petreci studiind foi de catalog şi librăriile. Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Salut, vreau sa pun un condensator pe schita si i-am gasit datasheet-ul si acum vreau sa o caut si in librarie, dupa ce anume ma ghidez, ce descriere trebuie sa caut? exemplu aici de condensator: http://www.farnell.com/datasheets/94578.pdf Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Cauta la librarii rlc si de acolo cauti ce marime ai nevoie fizic Recomand sa urmaresti cu atentie lectiile astea 10-12 cate sunt nu ca pe un film ci sa faci exercitii adica sa faci exact ce face nenea ala pui pauza cauti piesa o pui si tu si tot asa, eu asa am facut si am prins niste chestii qG0O9LKH-_E Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Ce valori are condensatorul?. Datasheet-ul ala e pentru mai multe tipuri. Trebuie sa stii exact modelul condensatorului. Practic te intereseaza diametrul si distanta dintre pini. Ex: pentru un condesator cu Diametrul = 10mm si Distanta intre pini = 3.5mm THT, vei alege componenta din libraria rcl->CPOL_EU->CPOL_EUE3.5-10. Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Condensator 4700uF la 6.3 VDiameter: 12.5 mmLead Spacing: 5 mmAcestea sunt descrierile.Merci Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Daca navighezi in libraria rcl->CPOL-EU, cand dai click pe o componenta in dreapta vei avea o mica descriere (daca ea exista). In cazul tau cea mai apropiata valoare ar fi rcl->CPOL-EU->CPOL-EUE5-13. Oricum sa nu te astepti sa gasesti tot timpul exact valorile metrice la care te astepti, totusi o variatie de +- 0.5mm la un cablaj home-made e acceptabila. Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Salut,Da am gasit o valoare mai apropiata .. Va multumesc mult pentru raspunsuri!! Link spre comentariu
slashlinux Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Salut, Am incercat sa fac circuitul de mai jos in eagle cad dar nu prea mi-au iesit rutele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum