Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reutilizare transformator UPS

gtudoran

Postări Recomandate

Buna seara,Sper ca am postat bine (daca nu imi cer scuze anticipat). Am urmatoarea intreabre pentru cei mai experimentati ca mine:- Pot sa folosesc un tranformator de UPS pentru a realiza o sursa stabilizata? Practic ma intereseaza daca il pot alimenta la 220V (tensiunea din secundar ma intereseaza mai putin atata timp cat o sa aiba stabilizare sau o sa fie tensiune variabila cu LM317 de ex)Va multumesc anticipat.Cu respect,Gabriel Tudoran

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gtudoran

3

• Dr.L

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da, poti, doar ca sa inseriezi toate infasurarile din primar, ca sa stea ceva mai rece.Oricum o sa friga, in special cu sarcina. Nu degeaba izolatia rezista la 180 de grade! (la majoritatea).

Link spre comentariu

...Primarul e pe unde alimentezi, secundarul e pe unde preiei ce da traful.Daca il alimentezi prin secundar, atunci el cam devine primar...Important e sa-l alimentezi pe unde trebuie, pe infasurarile care veneau la priza :rade: Pune si o poza cu el.

Link spre comentariu
:) ehhh atata lucru stiam si eu :ciuda: da, o sa incerc in a pune niste poze cu el. Oricum, in mod normal, ceea ce venea in priza trebuie sa fie bobinat cu sarma mai subtire, restul de bobinaje daca nu ma insel sunt facute cu sarma de 1-1.5mm ceea ce ma duce cu gandul ca nu prea poate sa fie ala primarul (adica infasurarea pe care o alimentezi la 220V)Cu respect,Gabriel Tudoran
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări