gtudoran Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Buna seara,Sper ca am postat bine (daca nu imi cer scuze anticipat). Am urmatoarea intreabre pentru cei mai experimentati ca mine:- Pot sa folosesc un tranformator de UPS pentru a realiza o sursa stabilizata? Practic ma intereseaza daca il pot alimenta la 220V (tensiunea din secundar ma intereseaza mai putin atata timp cat o sa aiba stabilizare sau o sa fie tensiune variabila cu LM317 de ex)Va multumesc anticipat.Cu respect,Gabriel Tudoran Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Da, poti, doar ca sa inseriezi toate infasurarile din primar, ca sa stea ceva mai rece.Oricum o sa friga, in special cu sarcina. Nu degeaba izolatia rezista la 180 de grade! (la majoritatea). Link spre comentariu
gtudoran Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Dar daca folosesc secundarul pentru alimentarea de 220V? Daca nu ma insel (nu prea am avut de-aface cu UPS-uri) acolo trebuia sa scoata 220V.Cu respect,Gabriel Tudoran Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 ...Primarul e pe unde alimentezi, secundarul e pe unde preiei ce da traful.Daca il alimentezi prin secundar, atunci el cam devine primar...Important e sa-l alimentezi pe unde trebuie, pe infasurarile care veneau la priza Pune si o poza cu el. Link spre comentariu
gtudoran Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 ehhh atata lucru stiam si eu da, o sa incerc in a pune niste poze cu el. Oricum, in mod normal, ceea ce venea in priza trebuie sa fie bobinat cu sarma mai subtire, restul de bobinaje daca nu ma insel sunt facute cu sarma de 1-1.5mm ceea ce ma duce cu gandul ca nu prea poate sa fie ala primarul (adica infasurarea pe care o alimentezi la 220V)Cu respect,Gabriel Tudoran Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum