Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme incarcare

Vizitator Panduru Alex

Postări Recomandate

Vizitator Panduru Alex

Salutare tuturor

Domnilor ma confrunt cu o situatie ce nu ii gasesc rezolvare : am acasa instalat un sistem compus din panouri fotovoltaice si eoliana . Pf 2 buc monocristaline 12V 5,5A productie Germania si 1 buc policristalin 12V 10A productie China 1 buc regulator MWP 30A eoliana este boliypower 400 w 12/24 (http://www.boliypower.com/productDetail.asp?id=17) si 3 acumulatori a 12v -200A gel fiecare . Lucrez cu toate cele in 12 v . De la bancul de acumulatori am tras 2 cabluri de 16 direct in tabloul de comanda unde am srtapat sigurantele de la eoliana cu cele de la regulator (baterie ) pentru a nu cobora cu 2 perechi de cabluri catre bancul de acumulatori iar restul de sigurante pastrindu-si pozitia in functie de necesitate ( fotovoltaic plus la plus etc)

Ce mi se intampla : in timpul zilei urmarind displeiu-l regulatorului vad ca panourile imi baga acum pe timp de iarna 12 A timp ce bateria crescand de la un 61% dimineata la 8 pana dupamiaza la 16:00 la 99% moment in care pozitia soarelui ne favorabila panourilor , daci in momentul asta am 99% in bancul de acumulatori in circa 1 ora din acest moment bancul de acumulatori ajunge undeva la 74% fara sa am consumatori si nu inteleg de ce .Unde am gesit ? am incercat si cu un singur acumulator tot lafel .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

3

• pusttiu

1

Top autori în acest subiect

Daca chargerul e chinezesc(si sigur este), de aia face asa.Cand bateriile ajung la tensiunea maxima, el considera ca sunt 100% incarcate.Apoi cand apune soarele, tensiunea pe baterii scade(nu ai observat asta?) si de aia iti indica 77% incarcare.Sunt chargere mai destepte la care se seteaza tipul bateriei, capacitaea maxima in Ah si care apoi analizeaza curentul de incarcare si cel cu care tragi din ele.Dupa un anumit algoritm , iti da procentul de incarcare.

Link spre comentariu
Vizitator Panduru Alex

da exact asa mi se intampla !!! mama masi daca nu am schimbat la regulatoare pana la urma imi iau unu direct din Germania si gata am incercat sa imi iau de la Mondo Plast Phocos fiind marca germana l-am instalat si dadea tot felul de nebuni eu lucram cu el in 12 el imi spunea ca sunt in 24 am renuntat si l-am dat inapoi si sa aflu de la un angajat ca defapt este china copie aproape fidela . atunci singura speranta este Germanica Multumesc mult

Link spre comentariu

Vinde cineva pe alt forum.

"Am uitat sa adaug

Monitor baterii bmv600 de la victron,folosit 3 luni,inca 21 luni garanție la schrack,preț 550lei"

Pare scump, dar face toti banii.Are si

Communication port (Isolated RS232 interface is needed to connect to a computer)

Daca vrei detalii, da-mi PM.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări