Vizitator Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Va salut!Sunt in cautarea unei role presoare de la deck-ul din titlu, dar nu acesta este scopul postarii, ci informatia legata de cotele rolei. Am gasit la diverse surse si nu cunosc la ce cote sa ma decid. Ar fi oferte cu gaura de 2 mm, simple sau duble etc. Ce vreau sa va intreb: sunt standard rolele ? Sau si mai bine, daca cunoasteti cotele, postati, va rog!Toate bune Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 O mai aveti pe cea veche (originala)? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Va salut!Nu am scos-o inca din aparat! Face figuri numai la casete vechi. Are si forma de butoias, de aceea vreau s-o schimb. Totusi pare comuna Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Pune o lama in calea rolei si reface acel strat de cauciuc care s-a imbibat cu mizerie. Chiar daca se reduce un pic diametrul rolei, poti regla viteza din acel reglaj al motorului. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Se poate demonta si îndrepta pe strung. Cu ocazia asta masurati si dimensiunile. Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Pune o lama in calea rolei si reface acel strat de cauciuc care s-a imbibat cu mizerie. Chiar daca se reduce un pic diametrul rolei, poti regla viteza din acel reglaj al motorului.Daca rola presoare cu diametrul mic "dicteaza" viteza de rotatie ?(axul volantei "dicteaza" viteza ) Link spre comentariu
kripton Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Va salut,@YO8CDQ,Desigur s-a raspuns in graba deoarece modificarea diametrului rolei presoare, in mod sigur, nu afecteaza viteza de deplasare a benzii. 73 ! @chintix,Cel mai portivit este sa se masoare dimensiunile rolei si apoi sa se caute. Daca materialul rolei nu a devenit lipicios si nu se sfarma, o rectificare corect executata, va da rezultate excelente. Este binevenita o poza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Haideti sa va povestesc ce se intampla si ce am facut.Nu cu viteza de redare era problema. Viteza era perfect constanta si in parametrii, adica 4,75 cm / sec. Asta pentru ca am inlocuit motorul cu unul nou-nout si reglat din semireglabil, in viteza normala. Problema consta in faptul ca la anumite benzi mai vechi si mai intinse, acestea nu calcau egal si constant pe piste ci urcau sau coborau, astfel ca, la anumite intervale se auzea inregistrarea de pe cealalta parte a casetei, sau deloc. Am examinat rola presoare si v-am spus ca luase forma de butoias. Asa ca presiunea pe banda era maxima pe centrul acesteia, iar pe extremitatile benzii se exercita o forta mai mica de apasare. Din aceasta cauza, benzile mai vechi suiau sau coborau pe axul cabestan si implicit pe capul de redare.Ce am cioranit pe-acolo:Am luat un smirghel fin si in timp ce rulam pe play (fara banda), cu cu smirghelul am luat un "span" din rola presoare, pana am vazut (la ochi) ca rola s-ar mai fi indreptat. Am facut o proba si s-ar parea ca nu mai face, dar totusi merg pe ideea inlocuirii. Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Tamburul din dreapta?(pasla s-au un sistem de reglare)La rola presoare uzata fenomenul apare si la sfarsit de banda.(viteza micsorata )Cea mai buna proba ar fi cu caseteta audio C90 . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum