Vizitator giovanni704 Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 care este sarcina maxima ce se poate colega pe un conductor cu sectiunea de 1 mm ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Curentul maxim suportat depinde de destinatia conductorului.Daca este un bobinaj de trafo care functioneaza continuu, fara ventilare speciala, se ia de 2A/mm. Daca e vorba de bobinaj cu putine spire si eventual ventilat fortat, se poate lua si de 4A/mm. La fel si in cazul in care bobinajul lucreaza putin timp, cu pauze de racire.Daca e vorba de cablu prelungitor, se va desfasura toata lungimea disponibila atunci cand se foloseste aproape de curentul nominal, altfel se va supraincalzi din cauza acumularii caldurii intre spirele apropiate. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 1.Sectiunea (suprafata) se masoara in u.a. (unitati de arie), adica, in cazul de fata, 1mmp.2.Densitatea de curent (j) se masoara in A/mmp.(in cazul de fata).3.Densitatea de curent (aici ne referim la cupru) poate avea diferite valori in functie de zona utilizata; de exemplu intr-un transformator, unde disiparea caldurii in bobinaj se face mai greu, se ia o densitate mai mica fata de un cablu unde firele au o racire mai buna.4.Raspuns: j se poate lua, orientativ intre 4A/mmp si 10A/mmp. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Era binenteles vorba de mmp (milimetri patrati) dar e mai greu de scris puterea cand scrii repede La aparatele de sudura se ajunge si la 10A/mmp dar in rest e bine sa nu se depaseasca 2-2,5Ammp la cupru. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Da, validae. Eu nu te-am corectat! pana m-am cacait sa scriu vad ca imi apare ca nu pot posta ca altu inaintea mea.. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Dacă se intenţionează topirea acelei sîrme cu secţiunea de 1mm2, se poate forţa cu mai multe zeci de amperi.Eu folosesc în calcule media de 3A/mm2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum