Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siguranta fuzibila transformator

alex26

Postări Recomandate

Va salut. Pana azi nu m-am intalnit cu o asemenea problema si as vrea un raspuns de la cei mai avansati. La un amplificator kenwood ka 94 am transformatorul defect nu am nici o tensiune in secundar.Aceste transformatoare au siguranta in ele , si acest model ,dar nu neaparat, la modul general , cele care au aceasta siguranta, unde se gaseste, cum ajung la ea , trebuie desfacut tot traful ca atunci nu mai are rost , sau cum se procedeaza. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

7

• validae

6

• zal

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Siguranta se afla montata la bornele primarului de obicei.Se poate ajunge la ea, taind cu grija plasticul ce inconjoara bobinajul.Se observa sub izolatie o umflatura in locul unde e montata.Nu trebuie neaparat scoasa daca e intrerupta, se poate lipi o bucatica de lita intre terminalele ei

Link spre comentariu

La trafo de Kenwood, se poate ajunge la siguranţa termică sub capacul de plastic de pe terminalele primarului. Identifici cu ohmmetrul primarul (o rez de minim 10 ohmi), se văd clar care sînt capetele lui, fiind sîrmă de Cu emailată, iar terminalele siguranţei sînt argintii. Trebuie doar să ştrapezi siguranţa.Pune totuşi o poză clară.

Link spre comentariu

Am pus o poza , sper sa se vada bine.Intre firul maro si oricare din cele 2 fire , cel din mijloc si cel alb nu am nici o indicatie.Am doar intre firul din mijloc si cel alb si pe ohmetru indica 5,6 ohmi.

post-53408-139829738611_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca acelea sunt bornele de la bobinajul primar, masoara intre ele sa vezi daca ai o rezistenta de cateva zeci de ohmi. Daca da, trebuie sa faci un strap intre doua dintre ele ca sa suntezi siguranta intrerupta.Sau alimentezi traful intre bornele intre care masori o rezistenta. Daca nu ai nicio rezistenta masurata intre cele trei fire, asta e...trebuie rebobinat. Mai exista insa si posibilitatea ca acel transformator sa aiba o priza mediana pentru 110V (firul mijlociu ramas in gol) si sa fie intrerupta doar o sectiune. Dar ar trebui ca intre celelalte doua (mijloc si dreapta) sa masori o rezistenta destul de mica, de cativa ohmi doar.

Link spre comentariu

Avand sarma groasa in primar, poate ca e normala acea rezistenta.Alimenteaza intre cel mijlociu si cel care da acea rezistenta, sau fa un strap (lipeste o sarma) intre primul si al doilea.Dar sa ai secundarul decuplat, daca se intampla ceva sa nu afectezi altceva.Daca alimentat asa, nu iese fum si ai tensiuni normale pe secundare, ai scapat ieftin :rade:

Link spre comentariu

Am inserit cu primarul si un bec de 220v , am alimentat si becul nu s-a aprins ,si am tensiunile ok. in secundar. Acum ca o ultima intrebare , eu as avea loc pentru o siguranta normala, este indicat sa pun una, si ce amperaj ar fi indicat , sau sa pun o lita.Cu mult respect.

Link spre comentariu

E o idee buna (se foloseste cu succes la testarea surselor in comutatie in reparatii) si daca becul nu se aprinde tare, e in regula.Ar trebuisa fie doar usor inrosit filamentul, sau aprins foarte slab.

Link spre comentariu

Exista oricum o siguranta fuzibila inainte de trafo, dar daca vrei neaparat, poti cumpara una termica de 120*C sau o recuperezi din alte trafuri si o montezi lipita de bobinaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări