Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor programare matrice diode

Vizitator argova

Postări Recomandate

Vizitator argova

Pare invecht subiectul,dar,detin un sd 506 programat in alte frecvente decat ale radioamatorilor,am incercat sa o programez conform calculului din revista Radioamatorilor,dar nu iese. Exista cineva care a programat astfel de radiotelefon? Chestia este ca are sqelch-ul manual si o poti ,,sensibiliza,, cum vrei. Mai am un MS 505 i,aesmanatoare cu cea de sus produsa de GoodwillTelecom(UK).Documentatii suplimentare? :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

1

• radiomanyo

1

Top autori în acest subiect

Buna Seara !Cu riscul de a fi pe langa subiect , incerc sa fac unele precizari.Nu am avut niciodata o asemenea statie dar am transformat un ICOM 125 tot cu matrice cu diode.Daca ai frecventele originale ale statiei verifica cu calculele din revista daca se potriveste frecventa. Cu aceasta verificare vei fi sigur daca metoda prezentata in revista este corecta.Daca este asa atunci este mai mult ca sigur ca bucla PLL nu se mai caleaza pentru noua frecventa programata. Daca ai schemele poti verifica tensiunea de comanda a VCO-ului , care daca bucla nu este calata atunci este ori aproape de zero sau aproape de tensiunea de alimentare.La mine a fost nevoie de scaderea frecventei VCO prin introducerea unui miez de ferita in bobina VCO. Nu cunosc interiorul la SD 506 dar va trebui rezolvat cu scaderea frecventei VCO ori cu miez la bobina , ori cu o capacitate suplimentara paralel cu bobina.Odata rezolvata problema PLL, cred ca trebuie reacordate si circuitele oscilante de la amplificatorul RF la receptie , apoi si lantul de emisie.Posibil necesar a adauga ceva capacitati suplimentare la aceste circuite acordate.Daca vei gasi pe cineva care a facut deja transformarea , va putea da informatii mai exacte.Cu stima,radioman_yo

Link spre comentariu

Care sunt frecventele originale ?Daca ecartul de frecventa este mare atunci trebuie reacordata statia, incepand cu bucla PLL si procedezi ca in postarea lui radiomanyo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări