Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un mic experiment cu IC TDA 7294! Nelamuriri!

cristianvalentin

Postări Recomandate

Salutare stimati colegi ! Asa cum am specificat in titul este vorba de un mic experiment realizat pe un amplificator stereo cu cate un IC TDA7294 pe canal ! Integratele sunt alimentate de la un traf toroidal de 250 W , tensiune simetri ca de +/0/- 33.6Vcc . Am folosit un generator de ton instalat pe pc meu prin care am aplicat integratelor f=1047 Hz atat in sarcina de 8 ohmi cat si in sarcina de 4 ohmi.Rezultatele sunt urmatoarele:Experiment 1:tensiune de alimentare:+/0/- 33.6Vccfrecventa:1047sarcina:8 ohmi IC1 IC2tensiune de iesire masurata la bornele boxelor : 27.4Vca 27.4Vcaputerea calculata folosind formula P=U^2/R : 93 W 93 Wcurentul de iesire calculat cu formula I=P/U : 3.39 A 3.93 AExperiment 2:tensiunea de alimentare:+/0/- 33.6 Vccfrecventa:1047sarcina: 4 ohmi IC1 IC2 tensiunea de iesire masurata la bornele boxelor: 26.2 26.2puterea calculata folosind formula P=U^2/R : 171W 171Wcurentul de iesire calculat cu formula I=P/U : 6.52 A 6.52 AIn timpul experimentului nr 1 ambele IC-uri au avut rezistente de sarcina conectate la iesire.In timpul experimentului nr 2 fiecare IC a fost conectat pe rand la rezistenta de sarcina.As putea folosi amplificatorul in sarcina de 4 ohmi utilizand o racire fortata? Transformatorul de 250W este suficient de mare pentru a putea folosi ambele IC simultan in sarcina de 4 ohmi?Va multumesc tuturor pentru timpul acordat! :aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

3

• validae

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Revin cu masuratori facut la f=51.91 Hzsarcina:8ohmitensiune la iesire :IC1 24.4 Vca IC2 22.2 Vcaputerea calculata cu formula P=U^2/R: 74 W 61Wsarcina :4ohmi tensiunea de iesire :IC1 23.3 Vca IC2 21.7 Vcaputerea calculata cu formula P=U^2/R: 135 W 117 WIntrebarile din prima postare raman valabile :jytuiyu Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări