Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cu TA8210

Postări Recomandate

Am un amplificator auto cu acest integrat si am o nelamurire cu el. Pe intrare condensatorul filtrului high-pass este foarte mic , de circa 0,47uf. Din cauza valorii lui se formeaza un divizor de tensiune care imi atenueaza regiunea de bas fata de inalte. Deci parca lipseste usor basul. Am pus ca la carte un al condensator de 47uf dar pentru 1 minut doua tensiunea de iesire e in jur de 2V dupa care scade la 20mV. Cu condensatorii vechi si mici tensiunea asta continua scadea mult mai repede. De ce apare tensiunea asta continua la iesire pentru ca la intrare nu am tensiune continua ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pe intrare condensatorul filtrului high-pass este foarte mic , de circa 0,47uf. Am pus ca la carte un al condensator de 47uf

Va referiti la C1 (4,7µf, nu 47) din datasheet, pag.7? Necesita un oarecare timp pentru a se încarca la tensiunea de pe pinul 2/7. Cei 2V îi aveti pe ambele iesiri din integrat (15+16 / 11+12) sau numai pe câte una (15 sau 16 / 11 sau 12)?
Link spre comentariu

Da, e vorba de C1. Aveti dreptate, C1=4,7uF in catalog si nu 47uF cum am pus eu. Tensiunea de iesire in jurul a 2V se regaseste pe ambele iesiri iar cu timpul scade pana aproape de zero si functioneaza normal. Amplificatorul auto are 4 iesiri, deci inca un TA8210 pentru spate cum zic ei si are acelasi comportament si acela. Nu ar trebui in mod normal ca tensiunea de intrare a pinilor 2 si 7 sa fie de zero volti ? Ce tensiune au de trebuie sa se incarce condensatorii de intrare ? O fi cumva ca circuitul se se aliemnteaza cu 0-12v si nu are alimentare simetrica ? O fi si timpul pana se incarca condensatorul din reactia negativa ?

Link spre comentariu

Nu ar trebui in mod normal ca tensiunea de intrare a pinilor 2 si 7 sa fie de zero volti ?

Nu.

Ce tensiune au de trebuie sa se incarce condensatorii de intrare ?

Depinde de schema interna a integratului.

O fi cumva ca circuitul se se aliemnteaza cu 0-12v si nu are alimentare simetrica ?

Da

O fi si timpul pana se incarca condensatorul din reactia negativa ?

Da (datasheet, pag.5)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări