xander1616 Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Salutare. Am un transformator si nu stiu ce fire sa bag in priza cred ca a fost si de 115v si imi este teama sa nu il ard. Vreau sa vad daca este functional. Acesta este transformatorul: http://s13.postimg.org/84dvd70iv/Fotografie0246.jpg Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Ai aparat de masura ? Baga firele la care gasesti rezistenta cea mai mare, probabil rosu si galben. Link spre comentariu
xander1616 Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Ai aparat de masura ? Baga firele la care gasesti rezistenta cea mai mare, probabil rosu si galben.Nu am multimetru. Fac proba cu un bec ceva. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Cu un ohmetru ,detectati mai intai primarul apoi secundarul!! Cum se procedeaza? Simplu: primarul are mai multe spire,deci valoare ohmetrica mai mare;secundarul ,invers,mai putine spire,deci ohmi mai putini!! Daca are si priza mediana in primar pentru 115-120v c.a,atunci aceea infasurare are valoarea in ohmi mai mica(jumate) decat cea de 220v c.a !!Ati....inteles ceva?!?! P.S.-Cu ...bec,faceti doar....bum!!! Becul nu e ...aparat de masura!! Link spre comentariu
xander1616 Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Cu un ohmetru ,detectati mai intai primarul apoi secundarul!! Cum se procedeaza? Simplu: primarul are mai multe spire,deci valoare ohmetrica mai mare;secundarul ,invers,mai putine spire,deci ohmi mai putini!! Daca are si priza mediana in primar pentru 115-120v c.a,atunci aceea infasurare are valoarea in ohmi mai mica(jumate) decat cea de 220v c.a !!Ati....inteles ceva?!?! P.S.-Cu ...bec,faceti doar....bum!!! Becul nu e ...aparat de masura!! Imi cer scuze sunt incepator. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Daca ai doar bec atunci leaga becul in serie si vezi unde se aprinde cel mai slab alea sunt firele ce trebuie bagate in priza. Ne exista nici un risc la proba cu becul. Link spre comentariu
xander1616 Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Daca ai doar bec atunci leaga becul in serie si vezi unde se aprinde cel mai slab alea sunt firele ce trebuie bagate in priza. Ne exista nici un risc la proba cu becul. Care din ele sa le bag in priza? Ca sunt 3 rosu alb si galben si restul sunt mai subtirele 2x albe 2x cenusiu astea cred ca nu sunt de bagat in priza. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Bagi un capat al becului in priza, iar celalalt capat al becului cu celalalt fir ce vine de la priza incerci toate combinatiile de rosu, alb si galben. Becul sa fie normal de 220 V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 De regula primarul este la inceputul bobinei. Secundarul, apoi. Din ce se vede, firele din stanga sunt spre sfarsitul bobinei. Asa ca sunt sigur ca primarul este in dreapta pozei, respectiv la firele colorate (galben, rosu, alb). Din poza nu imi dau seama care infasurare este mai consistenta, cu impedanta maxima. Daca poti pune si niste poze cu partea cu cele trei fire din dreapta, poate imi dau seama. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 PRIETENE !!! Ai grija cum umbli pe acolo cu becurile tale. Te poti electrocuta !!! Mai bine pune pozele alea pe care ti le-am cerut. Cum se vad firele din stanga, asa sa se vada si cele din dreapta (rosu, galben, alb) Link spre comentariu
MaesTTro Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Ce tensiune ar trebui sa aiba acest transformator la bornele bobinei secundare? Cred ca ar fi mai simplu sa alimentezi una din bobine cu o tensiune alternativa de vreo 2-3 V , fa scurtcircuit in bobina cealalta si vei vedea efectele (pare nebuneste insa ajuta ),rau ca nu ai aparate de masura Link spre comentariu
xander1616 Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 De regula primarul este la inceputul bobinei. Secundarul, apoi. Din ce se vede, firele din stanga sunt spre sfarsitul bobinei. Asa ca sunt sigur ca primarul este in dreapta pozei, respectiv la firele colorate (galben, rosu, alb). Din poza nu imi dau seama care infasurare este mai consistenta, cu impedanta maxima. Daca poti pune si niste poze cu partea cu cele trei fire din dreapta, poate imi dau seama. http://s13.postimg.org/3orbdkfon/Fotografie0248.jpg http://s17.postimg.org/4awoojesf/Fotografie0252.jpg Nu imi focalizeaza bine fac poze cu un telefon. Link spre comentariu
xander1616 Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Ce tensiune ar trebui sa aiba acest transformator la bornele bobinei secundare? Cred ca ar fi mai simplu sa alimentezi una din bobine cu o tensiune alternativa de vreo 2-3 V , fa scurtcircuit in bobina cealalta si vei vedea efectele (pare nebuneste insa ajuta ),rau ca nu ai aparate de masura Multimetrul meu este posedat ;)) da valori gresite si merge cand isi aduce aminte luat dupa mivarom Link spre comentariu
MaesTTro Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 principalul ca arata ceva , pe acest transformator nu este inscriptionat nimic? Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Presupunand ca identifica primarul transformatorului , cum isi da seama daca transformatorul este functional si ce tensiune are in secundar fara un aparat de masura ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum