kkkabuu Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Buna ziua. Schema care am realizato este petru: Stop frina.Adica. am un stop de frina cu 28 de leduri dispuse cate 4 in coloana 7 coloane.Ideia mea era ca la conectarea pozitie ledurile sa stea aprinse doar 45% plus minus.Si la frana sa se aprinda cate un grup de 4 leduri pana la ultima coloana.Dar schema care am realizato nu vrea sa mearga.Sintom, ledurile stau aprinse si mai si clipesc singure cate o data.Aveti alte idei inafara de cd4015? de preferinta cu un pic.Va rog idei. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 În primul rînd, ţi-ai bătut joc de schema aia. Conexiunile se fac cu net, nu cu wire. Fă bine şi ţine PCB-ul deschis cînd editezi în schemă, ca să nu plîngi pe urmă. În rest: - schema ar trebui să baleieze coloanele, nu ştiu dacă asta ai încercat să obţii; - conexiunea 555-ului e greşită, trebuia să legi împreună 2 cu 6, nu 6 cu 7 cum ai făcut tu; - niciun tranzistor nu are rezistenţă de limitare a curentului prin bază; - IC1B trebuie să reseteze IC1A cînd ajunge la capăt; - în loc de tona aia de BC-uri poţi pune un ULN2803. PS: dacă faci montajele la fel cum scrii, adică repede şi neîngrijit, nu te mira că nu-ţi merg. Link spre comentariu
kkkabuu Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 ok.Ai dreptate.ai alta ideie decat schema asta? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Dacă vrei doar PWM în leduri pe poziţie şi full pe frînă, poţi renunţa complet la 4015. Îţi trebuie doar 555, un tranzistor care să reziste la curentul prin leduri şi releul. Comuţi baza tranzistorului între ieşirea 555 şi alimentare cînd apeşi frîna. Link spre comentariu
kkkabuu Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Da fara 4015 nu mai face ce vreau. Link spre comentariu
kkkabuu Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Fara ideii?Cu un pic nu se poate? Link spre comentariu
bluerocket Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Sper ca nu deranjez cu un scurt off-topic si intreband: Cum se numeste programul pe care-l folosesti? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Schema aia este desenata in Eagle. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum