Vizitator teodor123 Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 buna ziua, am gasit pe net undeva o instalatie de 12 leduri alimentate la 2 baterii (banuiesc ca 9 v) si vreau si eu sa o fac. este o instalatie care se paote monta pe jantele la bicicleta si nu stiu cum sa fac instalatia.adik: ce fel sa fie ledurile acelea si cum sa le montez pe toate, de o schema as avea nevoie. va multumesc mult. sunt nou pe aici si nu prea stiu.am atasat si o poza cu janta si instalatia pusa pe ea, pt a va creea o idee despre ce vb.aceasta nu are 12 leduri are mai multe si ii trebuie 3 baterii, dar la aia cu 12 doar 2 baterii scria acolo. Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Salut si bine ai venit pe forum.Am realizat si eu asa ceva tot cu 12 leduri dar ledurile mele erau bicolore (verzi-albastre) si le alimentam de la un acumulator de 7.4v 2400 (mliamperi).Eu le-am pus un senzor care detecteaza cand e noapte si cand e ziua (noaptea cand nu mai merg cu bicicleta opresc circuitul dintr-un switch on/off).O schema ce ti-ar trebui este dc-dc step up converter si ai sa poti alimenta ledurile la un acumulator de telefon. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Nu merita sa strici o baterie de 9V fiindca e slaba.Vezi pe net Joule Thief, fa o schema simpla si o alimentezi din acumulator de telefon, de exemplu.Sunt scheme de invertor ce pot alimenta pana la 10 leduri inseriate. Asta e tare, si colegul a venit cu aceeasi idee simultan... :partyman: http://simmscmi.blogspot.ro/2011/07/led ... thief.html Link spre comentariu
Vizitator teodor123 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 eu nu prea ma pricep deloc la electonica si din cauza asta am pus intrebarea, pt ca nu stiu ce si cate rezistente imi trebuie ca sa imi iasa: instalatia asta de 12 leduri (3 mm de 3,5 v/20mAh) alimentate de 1-2 baterii de 9v. asa am gasit pe net instalatia dar nu stiu cum este facuta legatura intre ele si rezistentele catte imi trebuiesc singura sau cate 1 pt fiecare led. Multumesc pt ajutor Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Ce culoare au ledurile pe care vrei sa le folosesti ? E important de stiut, caderea de tensiune difera in functie de tip. Link spre comentariu
Vizitator teodor123 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Ce culoare au ledurile pe care vrei sa le folosesti ? E important de stiut, caderea de tensiune difera in functie de tip.sunt albastre Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Leaga-le asa ca in schita. Pui rezistente de 220Ohmi, daca nu lumineaza prea tare, poti reduce la 150 Ohmi Link spre comentariu
Vizitator teodor123 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Leaga-le asa ca in schita. Pui rezistente de 220Ohmi, daca nu lumineaza prea tare, poti reduce la 150 Ohmimultumesc frumos, am sa incerc si va zic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum