Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru un fel de "Cliping" pentru PREAMPLIFICATOR

Ionut Remus

Postări Recomandate

Am nevoie de o schema care la un anumit volum sa imi aprinda constant un led pana cand semnalul aplicat pe intrare scade! adica ceva similar unui clipping ma intereseaza , tot pentru detectia de distorsiuni, doar ca nu trebuie sa clipesca ci pur si simplu sa se aprinda pentru cateva milisecunde, in cazul in care este un "spike" sau pur si simplu semnalul este fie distorsionat fie mai mare decat poate amplificatorul pe intrare.

http://sound.westhost.com/project38.htm ar fi o solutie?! cu ceva modificri desigur sau exista altceva mai la subiect?

mai sus am spus principiul....acum sa detaliez mai mult! daca un led se aprinde asta ar fi pentru un MCU un fel de logic 1 (minim 1,3V) care il aplic pe un pin (fie ca pun si ledul sau fara led. si atunci cand MCU-ul vede ca e logic 1 sa-mi faca o serie de modificari asupra unui processor audio...in cazul de fata o modificare ar fi sa dea comanda la procesorul audio sa-mi micsoreze volumul. Deci circuitul ar trebui sa fie destul de semnsibil pentru ca am deja o configurare si un delay time de 250ms folosit pentru alte optiuni si senzori unde nu cred ca reusesc sa-l modific fara sa afectez alte functionalitati, in rau, deci daca volumul respectiv dureaza mai mult de 250ms si "ledul" e aprins mai mult de 250ms sa intre in functiune o portiune de program si sa faca ce am spus anterior. Sigur se poate face ceva de genul cu ceva operational....dar intreb ca poate cineva a facut deja ceva de genul si/sau stie despre ce vorbesc, si/sau poate imi da o idee mai buna.

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Remus

2

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări