Vizitator cmihai Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Va salut! Am urmatoarea problema cu un DVD recorder Samung (DVD-HR753): nu mai citeste DVD-uri goale, decat f. rar si f. greu. I-am schimbat capul optic de citire cu unul nou, dar nu s-a schimbat comportamentul. Doar in primele zile dupa inlocuire a functionat bine. Atasez o poza cu unitatea optica. Cele doua potentiometre nu par sa influenteze comportamentul - de altfel nici nu sunt marcate cu "CD" / "DVD", cum e de obicei cazul la alte modele. Integratul este Elantec EL6939CLZ (mai nou Intersil). Are cineva vreo idee? http://www.elforum.info/download/file.php?mode=view&id=54701&sid=f153c8f461f31a4c28b52fd0da3e60fc Multumesc anticipat, -Mihai Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Sa inteleg ca pe cele scrise le vede imediat si fara probleme ? Link spre comentariu
Vizitator cmihai Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 In primul rand, multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca pe cele scrise le vede imediat si fara probleme ?Oarecum. Ca timpi de recunoastere a discurilor, de la momentul cand discul incepe sa fie invartit, am urmatoarele rezultate:* CD audio: 7 sec;* DVD inscriptionat (cumparat): 9-10 sec;* DVD inscriptionat (de mine): 14 sec;* DVD gol: cand reuseste (f. f. rar), 20-31 sec. De cele mai multe ori abandoneaza dupa aprox. 25 secunde. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Posibil sa fie si o problema mecanica a mecanismului de pozitionare.Daca ai schimbat capul de citire laser, presupun ca nu ai schimbat tot mecanismul, cu motoras cu tot. A fost cumva bruscat vreodata, sau a cazut ?Ar trebui sa incerci spalarea bucselor de ghidaj si a melcului cu alcool si apoi sa le ungi usor cu vaselina speciala recuperata din alte mecanisme asemanatoare (este alba si nu se usuca)Atentie si la platanul discului, uneori se deplaseaza in jos pe axul motorului (daca este bruscat) si mecanismul de focalizare nu mai poate sa asigure focalizarea optima. Link spre comentariu
Vizitator cmihai Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Multumesc pentru sfaturi. Daca ai schimbat capul de citire laser, presupun ca nu ai schimbat tot mecanismul, cu motoras cu tot. Da, am schimbat doar capul de citire (intreg ansamblul din poza de mai sus). Posibil sa fie si o problema mecanica a mecanismului de pozitionare. A fost cumva bruscat vreodata, sau a cazut ? Nu tin minte sa fi fost bruscat vreodata, dar e posibil. Ar trebui sa incerci spalarea bucselor de ghidaj si a melcului cu alcool si apoi sa le ungi usor cu vaselina speciala recuperata din alte mecanisme asemanatoare (este alba si nu se usuca) O sa incerc, doar sa gasesc vaselina respectiva. Atentie si la platanul discului, uneori se deplaseaza in jos pe axul motorului (daca este bruscat) si mecanismul de focalizare nu mai poate sa asigure focalizarea optima. Buna idee, verific! Link spre comentariu
Vizitator cmihai Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Intre timp, atasez pagina din manualul de service, referitoare la partea optica. Se pare ca pickup-ul duce "greul" la focalizare. 13 Circuit Operating Descriptions (excerpt).zip Link spre comentariu
Vizitator cmihai Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Atasez doua poze cu mecanismul, fara sa fi incercat sa curat ceva (momentan caut pasta). Daca dati click pe ele, ar trebui sa se mareasca. Vedeti ceva in neregula?Am incercat sa reglez pe verticala cele doua sine pe care gliseaza capul de citire, dar nu pare sa aiba vreun efect. Luam in calcul posibilitatea ca raza laser sa fie prea slaba, si apropiind-o de disc ar ajuta, dar se pare ca nu e asta. Poate insa e prea mult zgomot in semnal?Cu stima,-Mihai Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Partea mecanica e ,,ca la carte,, din ce se vede. E greu de zis ce ar mai fi de facut in conditiile date.Depisteaza care e semireglabilul pentru CD, de exemplu, si insista pe el regland cu grija intr-un sens sau altul.Am specificat, e o procedura foarte migaloasa si plicticoasa.De obicei se face cu aparatura dedicata reglajul focalizarii, dar in conditii de amator... Link spre comentariu
Vizitator cmihai Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Multumesc inca o data pentru raspuns.Cu cele doua potentiometre de pe laser-pickup am incercat, in pasi de ~30 Ohm, dar nu se schimba timpii de citire... probabil sunt pentru altceva, din moment ce nu sunt marcate cu "CD" & "DVD", cum e cazul la alte unitati, ci cu "LOW" & "HIGH". Mai caut. Link spre comentariu
Vizitator jimino Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Salut, Am si eu aceeasi problema. Am un DVD recorder Samsung HR-750, care are acelasi mecanism de laser ca al tau (cred ca au aceeasi telecomanda DVD-urile 750 si 753). Am comandat SOH-DR4, l-am montat pe sine, a citit la inceput orice, dar acum nu mai citeste nimic. Nu a suferit niciun soc si nu am folosit deloc laserul (nu am vazut nici macar un film pe el). Ai descoperit care este cauza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum