Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnepan ,cum functineaza?

dj_bryz

Postări Recomandate

Magnepan ,i-mi poate spune cineva va rog din suflet cum functineaza? Ma gandesc eu ca fara camp magnetic nu are cum sa functioneze.....dar cum pot 2 magneti pusi pe mijlocul panoului sa acopere toata suprafata? Are un sistem de prindere a firului pe panou ca la covoarele bunicii...dar am vazut poze unde vin mai multe randuri si poze unde este doar un rand car cu o grosime mare a firului. pentru ce se pune siguranta aceea? Se poate face asa ceva acasa? Daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns.Multumesc

http://www.opus45.com/magnepan/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_bryz

3

• danzup

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

de asta am intrebat danzup....ca nu stiam cum sta treaba ..poate fi facut in regim diy? membrana din ce este facuta ai cumva idee? am vazut ca se lipesc, "corzile" de un material textil si dupa se da cu adeziv....dar nu devine prea tare membrana?

Link spre comentariu

de asta am intrebat danzup....ca nu stiam cum sta treaba ..poate fi facut in regim diy?

Daca ai sa cauti pe diy-audio ai sa vezi ca au facut in regim diy DAR sunt cateva probleme 1. folia membranei care e de obicei din kapton si de o anumita grosime si dimensiuni mai greu de gasit2. magnetii care trebuie sa fie de acelasi tip si de la acelasi producator pentru a nu avea variatia parametrilor3. firul de aluminiu Ar mai fi si altele .Atentie : acest tip de incinta are castigul foarte scazut si poate/trebuie de obicei atacat cu amplificatoare cu puteri mari si insensibile la variatia impedantei panoului.Sunetul este ALTCEVA fata de incintele clasice.Daca nu ai sursa buna de semnal si amplificator cu sange albastru ma indoiesc ca iti foloseste la ceva constructia acestui tip de incinta dedicat numai auditiei personale acasa la tine .
Link spre comentariu

Inteles!...dar ma gandeam ca sunt diferite fata de cele de la Martin Logan la care din cate i-mi aduc aminte se foloseste aceiasi membrana.Multumesc de raspuns ...am crezut ca acestea nu sunt lafel si se pot folosii si pe un amplif normal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări