Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acesti tranzistori sunt originali?

Emil 1986

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Emil 1986

4

• zal

2

• validae

2

• andreivlad1999

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu mai stie lumea de gluma domnule... Sigur ca poti sa vezi daca a fost original...doar comparand epava lui cu alta epava originala :rade: Ia unul ,,de firma,, ars, sparge-l si compara !

Link spre comentariu

Nu poti sa-ti dai seama doar dupa dimensiunea pastilei de siliciu daca tranzistorul este original sau nu. Daca ai un tranzistor original martor atunci poti sa identifici falsurile grosolane comparandu-le cu el. Oricum nu conteaza numai dimensiunea capsulei ci si tehnologia folosita pentru realizarea tranzistorului. Pe aceasta nu prea poti sa o identifici doar privind o pastila de siliciu.

Link spre comentariu

Din cate am observat uneori unii tranzistori au un hfe total nepotrivit pentru tipul lor ( evident cei functionali ), asta ar putea fi un indiciu despre calitatea lor, si aici consultarea regulat a pdf-urilor poate ajuta.

Link spre comentariu

Dacă Emil 1986 ar fi amabil să spună şi despre ce trz e vorba, nu doar să ne pună la încercare, am putea da mai multe amănunte, aşa după poză, aş zice că e vorba de nişte mosfeţi.

Link spre comentariu

da sunt tranzistori mosfet irfp240.si am mai vazut aici pe forum comentarii in care spuneau sa sparga 1 ca sa vada pastila din el,ca sa isi dea seama daca este original sau nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări