amudsen Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 CB Radio cu PA, PA=Public Announcement, se verifica simplu, pui un difuzor pe mufa de ext de la spate (sa aiba vreo 8 ohmi, de fapt in realitate se conecteaza la o "goarna") - si vorbesti in microfon, ar trebui sa se auda. Nu e neaparat ca microfonul sa fie dinamic, poate sa fie si microfon condensator. Ai grija la conexiuni, am impresia ca alimentarea de la mufa microfon suporta maxim 10mA. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Se poate sa fi busit chiar procesorul. Link spre comentariu
Vizitator schumydan Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 booonam pus rezistenta de 10 k. nu mai palpaie displayu da nici nu comuta up, merge doar down, oricum asta ma interesa mai putin, ca nu stau sa ma joc intre canale din microfonam pus un difuzor pe iesirea de PA. in afara de fashait si zgomotul facut de butonul de pe microfon nici o voce, doar zgomot de fond cu mici tac-uri de la buton Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Ce tip de microfon este? Daca este dinamic, nu cred ca vei auzi ceva, atinge cu surubelnita pinul 1, trebuie sa auzi un brum, ceva. Daca nu, o prima problema este evidenta. Link spre comentariu
Vizitator schumydan Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 verificatbrum estece mama naibii poa sa aiba? Link spre comentariu
Vizitator schumydan Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 nu mai are nimeni nici o idee? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Butoanele pentru up si down canale de pe statie functioneaza?Verifica cu un ohmetru fiecare fir de la mufa pana la microfon, daca este ok, toate trebuie sa fie cam la aceeasi valoare, undeva pana la cativa ohmi, in functie de aparatul de masura si rezistenta firelor.Microfonul daca este dinamic, poti sa-l testezi la un amplificator audio sau amplituner, de obicei trebuie sa aiba 200-600 ohmi, in functie de statie.Daca nu este dinamic, trebuie polarizat.Poti sa testezi in locul lui si cu un microfon ( cele cilindrice , cum sunt la casetofoane portabile sau radiocasetofoane) insa petru asta trebuie sa-l alimentezi, carcasa la masa, +12v la pinul central (de la care printr-un condensator de 10-100NF, ce gasesti se ia semnalul pentru microfon).Ca sa nu ai surprize, pentru inceput alimentezi microfonul de la +12v printr-o rezistenta de 100k.Verifica contactele de la butoanele de up si down de pe microfon cu ohmetrul sa te convingi ca nu sunt intrerupte si la actionare au contact bun.Verifica si legaturile la mufa care intra in statie, sa nu fie cumva un scurt intre pini, care sa arate ca lipiturile la mufa nu sunt coerspunzatoare si firele se ating intre ele cand se misca cablul de microfon.Verifica daca fiecare fir din cablu merge de la pinul corespunzator din mufa la microfon si butoane, sa nu fie intrerupt sau conectat gresit.Verifica daca ai tensiunea de +12v in microfon, sa nu fie intrerupta pe traseu din cauza unui scurt.Daca poti gasi un microfon de la alta statie, eventual sa realizezi un adaptor daca nu are acelasi tip de mufa sau daca are conexiunile diferite pentru a testa daca statia functioneaza.Monteaza pe mufa din statie 2 fire cu un intrerupator ( care sa inlocuiasca ptt) si pe pinul de microfon poti introduce un semnal audio printr-un condensator de 47-100-220nF.Daca nu ai generator audio, poti construi unul, cel mai simplu este cel cu 2 tranzistoare si condensatoare intre ele baza tr1 la colector tr2 si baza tr2 la colector tr1.A mai fost folosit la dacia 1300 in bord sa comute aprinderea a 2 leduri intermitent. google pentru generatoare audio.Daca se aude tonul pe tx sau PA atunci statia este in regula, daca nu ai mai prajit ceva prin preamplificatorul de microfon si atunci este nevoie de mai multe verificari.Spor! Link spre comentariu
Vizitator schumydan Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 am injectat semnal pe firele microfonului si se aude pe PA foarte bine. doar ca problema e ca se aude mereu indiferent daca tin apasat sau nu butonul in microfon am 10 v pe firu cu rezistenta pe el si 8 v pe firu care intra in butonu de vorbit,sa fie microfonul de vina? Link spre comentariu
Vizitator schumydan Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 azi am pus-o pe masina si cu inca un amic cu statie pe masina am facut ceva probe dupa ce am mai refacut lipiturile pe placuta din microfon, m-am gandit sa nu fie vreo lipitura rece, receptioneaza normal, pe emisie se aude cam incet, ma aud cam pana pe la 6-7 km.socurile rf ce rol au, ca eu am scos unul de la mufa microfonului din statie ca era carbonizat si ma gandesc sa nu afecteze Link spre comentariu
Vizitator schumydan Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 am mai folosit statia zilele astea. din spusele celorlalti ma aud incet si dupa vreo 2 km nu ma mai aud deloc, am strapat si rezistenta din colector la final si tot degeaba, antena am un ML 145unde sa mai caut buba? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum