Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

maxon mx 1000 fara emisie

Vizitator schumydan

Postări Recomandate

Vizitator schumydan

salutare tuturor

am gasit-o prin targ ieftina, la prima proba a mers perfect, comunicam la vreo 10 km cu ea, cu antena unu amic

pana cand am procurat o antenaa mea am desfacut microfonul sa vad care era problema lui, ca avea butoane de schimbat canalul si nu mergea decat cel in jos, am gasit un cablaj prajit, l-am refacut, la prima proba mergea in jos si cand dadeam sa schimb in sus scadea lumina la afisaj ca si cum era ceva in scurt, n-am mai insistat si am dezlipit cablajul refacut, si de atunci s-a dus si emisia, de primit primeste normal, dar de emis nimic, ledurile se aprind la tx, totul merge normal numai ca nu emite, finalul este c2078, l-am masurat si nu este ars joctiunile sunt bune si intre colector si emitor nimic, de unde sa fie problema?

ma pricep cat de cat la electronica dar mai amator.

pun si niste poze cu pacientul

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

6

• amudsen

3

• Rx-Tx

1

• soi

1

Top autori în acest subiect

Vizitator schumydan

in microfon era. de la butonul de up la canale. microfonul nu este al ei. asa am luat-o. este microfon cu 5 pini, si a mai iesit fum din statie, dintr-o bobina mica pe ferita ce era pusa la pinul din mijloc al mufei de microfon

Link spre comentariu
Vizitator schumydan

la conexiuni nu prea am ce gresi, ca e doar mufa care o infiletez la microfon, nu am cu ce testa, doar am incercat sa comunic si nu a mers, nu ma aude nimeni, in conditiile in care inainte mergea 10 km lejer. am incercat cu 2 antene diferite, acelasi rezultat, receptionez dar nu emit

Link spre comentariu
Vizitator schumydan

am experimentat un pic cu bd 135 ca pe ala l-am gasit, in emisie se aprindea numai 1 led de la tx si am dat de cateva ori pana s-a incins si s-a ars.i-am pus finalul ei inapoi, se aprind toate 4 leduri. dar nimic. ma gandesc sa fie ceva de la amplificarea microfonului sa nu se auda, ea sa emita dar fara voce?

Link spre comentariu
Vizitator schumydan

citisem pe aici ca merge de proba doar ca nu scoate 4w ci mai putin. a mers pana s-a ars. nefiind montat pe radiator. am gasit o schema pe net dar nu prea inteleg mare lucru din ea. mai astept si alte indrumari

Link spre comentariu

Ai schema la ea? Daca da, ai fi observat ca microfonul trebuie sa aiba 6 pini (conectati toti daca ai optiunea de schimbare canale din capsula microfonului). Functia PA merge? Daca nu, cel mai probabil ai parlit ceva in etajul de intrare.

Link spre comentariu
Vizitator schumydan

da microfonul are 6 pini, nu m-am uitat atent.

functia PA nu stiu ce inseamna, si daca are statia asa ceva http://www.cbradio.nl/maxon/maxon_1000.htm aici arata ce stie sa faca

schema este pe net, dar este scanata la rezolutie mica si daca ii dau zoom nu se mai inteleg valorile la piese.

etajul de intrare este cel in care intra semnalul de la microfon?

atasez si schema poate ii dam de cap

Posted Image

Link spre comentariu

Conexiunile la mufa de microfon sunt urmatoarele: 1- este intrarea cu semnal de la microfon. 2-este masa difuzorului care o primeste prin PTT,deci nu este permanenta (RX). 3 este trecerea in emisie (TX) prin punere la masa. 4 este punct comun pentru UP-DOWN in felul urmator: 4 cu masa scazi canalele iar 4 cu 6 printr-o rezistenta de 10k cresti canalele. MARE ATENTIE! Pinul 6 este conectat la +12v (dupa intrerupator) printr-un soc RF. 5- este masa care este comuna la: microfon, comutatorul PTT (RX/TX) si butonul DOWN. Daca Power-metru de pe statie indica maxim -4 led-uri aprinse- atunci inseamna ca statia scoate putere ,ai purtatoare. In cazul de fata daca nu te aude nimeni insemana ca nu ai modulatie (semnal audio) deci lasa finalul in pace. Am inteles ca microfonul nu este original deci este posibil sa fie conexiunile gresite la butoanele UP-DOWN ceea ce explica scurtcircuitul la apasarea unuia. Verifica capsula microfonului (este dinamic) si daca ajunge masa la el . Un aparat de masura (ohmetru) este necesar. Sper ca am lamurit un pic problema! Sanatate!

Link spre comentariu
Vizitator schumydan

capsula am masurat-o este buna, mai ramane maine sa pun o rezistenta de 10 k pentru up , dar nu cred sa isi revina. din ce imi dau eu seama am bagat direct 12 v fara a mai trece prin rezistenta de 10 k pentru butonul de up. ce ar fi putut sa prajeasca pulsul de tensiune de nu ma mai aud?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări