Bassmann Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Buna ziua, Este vorba despre o motocicleta, careia i-am montat o pereche de proiectoare, dupa schema de mai jos. Proiectoarele sunt comandate de la un singur comutator, dublu, cu 3 pozitii - 3 functii implementate: a) Stinse; b) Ambele aprinse: c) Aprins doar stangul, respectiv, dreptul, cand semnalizez stanga, respectiv, dreapta (doar de la butonul de semnalizare). A se vedea "cornerig lights", populare pe autoturismele astea mai noi. Pentru a treia functie, am luat tensiune de comanda pentru cele doua relee chiar din comutatorul de semnalizare de la bord. Problema mea este ca nu am intuit de la inceput ca prin acest comutator trece tensiune intermitenta, asadar, atunci cand semnalizez, proiectoarele lumineaza intermitent, iar eu doresc sa lumineze continuu. Ce pot face? M-am gandit la circuitul cu temporizator care tine lumina aprinsa in masina timp de 5-10 secunde dupa ce portierele au fost inchise. Ma puteti ajuta, va rog, cu o idee, o schema? Stima! Link spre comentariu
Aelfo Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Exista o varianta cu componente active, RC si tranzistor. Comanzi releul prin tranzistor, iar acesta are in baza o retea RC de temporizare care primeste comanda de la semnalizare. http://www.google.ro/imgres?biw=974&bih=619&tbm=isch&tbnid=hzTRU1GFRjJA0M%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.talkingelectronics.com%2Fprojects%2F200TrCcts%2F101-200TrCcts.html&docid=os_GBq5j1WIeyM&imgurl=http%3A%2F%2Fwww.talkingelectronics.com%2Fprojects%2F200TrCcts%2Fimages101-200%2FTimeDelay4.gif&w=295&h=205&ei=30fOUqjCOuf-yAPq1IHYAQ&zoom=1&ved=0CGcQhBwwCA&iact=rc&dur=5069&page=1&start=0&ndsp=10 Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Asta e solutia; trebuie cautat (tatonare) un condensator care sa "umple" acele "goluri" si care sa nu tina prea mult becul aprins dupa ce a incetat comanda. Link spre comentariu
Bassmann Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Bassmann Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Schema este functionala. Condensatorul l-am pus de 1000 uF pentru ce imi trebuie mie. Multumesc! Link spre comentariu
Aelfo Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Felicitari pentru reusita si functionare indelungata. Link spre comentariu
Bassmann Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Iti multumesc pentru schema! :bere: Link spre comentariu
Bassmann Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Rezultatul final. :band Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Felicitari, o asemenea bijuterie merita modificarea. Link spre comentariu
Bassmann Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Multumesc, Gicu! Link spre comentariu
Aelfo Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Foarte bine lucrat, mai ales la cablare si fixare buton. Este un bun exemplu pentru cineva care cauta o schema sa realizeze ceva practic si util. Videoclipul e si mai trasnet. Link spre comentariu
Vizitator edy87 Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Da-mi te rog si mie schema completa(mai detaliata) cu tranzistori rezistentele si diodele. Multumesc. Link spre comentariu
Bassmann Postat Februarie 4, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2014 Multumesc, Aelfo! :)Edi, schema este cea din linkul pus de Aelfo ceva mai sus. Link spre comentariu
Vizitator edy87 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Multumesc mult "Bassmann" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum