cearda Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Care baterii sant mai bune de folosit pentru o bormasina cu acumulator,cele Nickel–cadmium s-au Lithium-ion? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Din ce am citit se pare ca cele NiCd sunt mai bune pentru bormasini, in ciuda problemelor cunoscute cu efectul de memorie. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Acumulatorii litiu -ion nu trebuiesc formatati, nu au efect de memorie, au densitate mai mare de curent. Sunt mai mici si mai usori la aceeasi capacitate in raport cu Ni-Cd.Ii poti pune la incarcat indiferent de gradul de descarcare fara a-i deteriora, nu trebuie descarcati periodic pentru intretinere si sunt mai prietenosi cu mediul. Dezavantajul lor este ca sunt mai scumpi decat cei Ni-Cd. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Exista si dezavantaje ale bateriilor LiIon, nu au doar avantaje.Dovada ca acumulatorii NiCd nu au disparut, in ciuda noilor tehnologii.Pretul noii tehnologii e si motivul pentru care nu o sa avem prea curand acumulatori LiIon pe masina. Compara un acumulator LiIon de bormasina cu unul NiCd la pret Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Am spus si eu ca dezavantajul la Li-Ion este pretul. Dezavantajul lor este ca sunt mai scumpi decat cei Ni-Cd. Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Acumulatorii cu Nichel incarcati prea mult pe bormasina se infierbanta si le scade capacitatea.insaAcumulatorii cu Litiu incarcati prea mult pe bormasina se infierbanta si apoi POCNESC si iau FOC. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Incarcatoarele pentru Li-Ion au limitata tensiunea maxima de incarcare si senzor care masoara temperatura acumulatorului. Nu prea iau foc si nici nu prea explodeaza. Incarcarea acestor acumulatori se face dupa o curba de incarcare mai aparte care necesita incarcatoare special concepute pentru ele.Viata noastra este invadata de Li-Ion. Telefoane mobile, tablete, laptop-uri si alte portabile care trebuie sa fie usoare au toate acumulatori Li-ion.Cate din produsele firmelor respectabile care au Li-Ion ai vazut ca au luat foc? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Curba e: limitare de curent + limitare de tensiune. Totusi aici e vorba de produse facute de noi, nu de chestii de magazin Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Din mesajul lui @cearda nu reiese ca ar vrea sa-si faca acumulatori sau incarcator in regie proprie. Eu n-am inteles ca ar fi produse "facute de noi " in acest topic. Un incarcator pentru Li-ion facut in regie proprie trebuie facut respectand un proiect documentat si testat. Poti sa-l faci si dupa un proiect propriu daca sti cu exactitate ce ai de facut ca sa incarci in siguranta un acumulator Li-Ion. Link spre comentariu
dodo007 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Va salut,Am impresia ca se refera la inlocuirea unor acumulatori si nu e hotarit ce tip sa foloseasca. Altfel cred ca intrebarea corecta era ce sa cumpar : bormasina cu acumulatori NiCd sau Li-Ion.Indiferent de situatie, este stiut ca acumulatorii Li-Ion sint mult mai buni si pentru asa ceva. Evident pretul este mult mai mare. Iar in cazul in care nu cumperi o bormasina cu acumulatori Li-Ion si doresti sa-i inlocuiesti pe cei vechi cu Li-Ion, va trebui sa fi foarte atent la citeva lucruri mentionate de colegi aici, in special la pericolul de incendiu si incarcator potrivit. Eu am inlocuit la doua surubelnite electrice acumulatorii vechi cu o pereche de LiIon recuperati din laptopuri inca de acum 2 ani si sint mai mult decit multumit, in mod special de faptul ca nelucrind zi de zi, cei cu NiCd se descarcau dupa o saptamina sau doua si trebuia sa astept sa se incarce. Daca-i lasam la incarcat permanent, se incalzeau si se distrugeau mai repede. Atasez o fotografie cu una din surubelnite (evident chinezarie) la care am prelungit minerul sa incapa perechea de acumulatori.In vara am inlocuit si la o bormasina acumulatorii, dar de data asta sint 4 perechi inseriate si am hotarit sa iau cit mai multe masuri de siguranta. In primil rind am izolat foarte bine celulele intre ele pentru a evita vreun scurtcircuit, am montat intre acumulatori 3 termorezistente pentru monitorizare temperatura, atit la incarcare cit si la descarcare! Incarcarea o voi face controlata de un microcontroler si va fi incarcare separata pentru fiecare celula in parte. Schema incarcatorului este una simpla si verificata anterior la un incarcator de acumulator pentru aparat foto. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Cate din produsele firmelor respectabile care au Li-Ion ai vazut ca au luat foc? Pot da exemplul celebru al laptopului Toshiba caruia i-a explodat acumulatorul, ranind si posesorul.A fost destul de mediatizata chestia, acum e drept ca nu se intampla in fiecare zi asta... Dar sunt periculosi daca sunt intepati, loviti sau folositi impropriu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum